DRUŠTVENI IZBORNIK

Štimac razmjenjivao mišljenja na društvenoj mreži

Ponedjeljak, 15. listopada 2012. 13:18 Napisao/la  ZG

Raduje me sve što se događa proteklih dana nakon utakmice protiv Makedonije, vidi se da se Hrvatska budi, kaže Štimac

Igor Štimac do sitnih noćnih sati pratio je prijedloge navijača na društvenoj mreži.

- Bilo je puno dobrih prijedloga. Ma, meni nikad nije bio problem pisati ni govoriti. Raduje me sve što se događa proteklih dana nakon utakmice protiv Makedonije, vidi se da se Hrvatska budi! To osjećam, budi se ona tiha navijačka Hrvatska, to je ono što smo željeli. Na početku smo rekli da je mi moramo probuditi svojim rezultatima. Ako naša reprezentacija i navijači kao grupa nisu zajedno u cijeloj priči, onda sve to nema smisla. Kad dođete na igralište osječkog Metalca pa vas dočeka 2.000 ljudi s hrvatskim zastavama u pravom ambijentu, onda vam je srce ispunjeno do kraja. Tad se i ponos probudi, osjeti se simbioza, osjeti se da nije istina da su naši navijači zaspali. Trebalo im je dati impuls, razbuditi ih. Na Facebooku sam bio sa 40.000 "izbornika", govori Štimac.

Imaju svoja razmišljanja, ideje, svoje favorite, svatko ima igrače koji su mu više simpatični i oni koji su manje… Simpatična je i ideja o gradnji novoga osječkog stadiona.

- Bili smo s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i županom Vladimirom Šišljagićem. Mislim da je dosad već učinjen veliki korak prema gradnji stadiona od 15.000 ljudi. Što reći nego - sretno! To je dio one priče koju sam pričao, a na koju su mnogi odmahivali rukom: ovo je područje od posebne skrbi i kao takvo ima posebnu priliku realizirati sredstva iz fondova EU. Pa, 80 posto tih sredstava dolazi nam za izgradnju infrastrukture. Ako ni to ne budemo u stanju iskoristiti, onda trebamo prestati pričati o nogometu, zaključio je Štimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.