Španjolci znaju nešto više: Ivano Balić je otišao zbog svađe s izbornikom Slavkom Golužom

Srijeda, 16. siječnja 2013. 16:15 Napisao/la  SC

Hrvatsku bez Balića mogu zamisliti samo kad on bude imao 40 godina, kaže José Javier Hombrados

Ivano Balić na parketu nedostaje ne samo hrvatskim ljubiteljima rukometa. U obranu suigrača stao je i legendarni španjolski vratar, 40-godišnji José Javier Hombrados koji je Balićev suigrač u madridskom Atleticu.

- Hrvatsku bez Balića mogu zamisliti samo kad on bude imao 40 godina. Ili da ima slomljenu nogu. Riječ je o umjetniku rukometa, i dalje pokazuje koliki je majstor. I kad ne igra puno, ogromna je podrška. Donio je imidž klubu. Uz Dušejbajeva i Richardsona najbolji je u povijesti. Karabatić je tu negdje, ali Ivano je druga priča. S njim je hrvatski rukomet previše izgubiom rekao je bivši španjolski reprezentativac za Jutarnji list.

Balić se još nije ukazao na tribinama Caja Magice, to je nešto što sam svakodnevno serviraju u prijenosima iz Madrida. No, reprezentativci se u slobodno vrijeme viđaju s bivšim kolegom, popiju piće i jasno razgovaraju. O čemu, to nitko od Golužinih igrača "ne zna". Ponajmanje Goluža.

I nekadašnji vratar Španjolske razgovarao je s Balićem o reprezentaciji.

- Jasno da smo razgovarali. Znam situaciju. Balić je donio odluku da se oprosti od reprezentacije zbog svađe s izbornikom Golužom. Ta se odluka mora poštovati, no to je tragično za hrvatski rukomet, rekao je Hombrados.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.