Slavko Goluža: Protiv Egipta nismo odigrali kako smo se dogovorili, jedva čekam utakmicu protiv Španjolske

Petak, 18. siječnja 2013. 21:37 Napisao/la  SC

Imamo veliki motiv, sigurno ćemo se dobro pripremiti. Španjolci jesu favoriti, ali mi se njih uopće ne bojimo, želimo odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe pa ćemo na kraju vidjeti, kaže Goluža

Izbornik Slavko Goluža slobodan je dan na Svjetskom prvenstvu iskoristio je za pregled onoga što je bilo, što jest i što će biti pred hrvatskim rukometnim reprezentativcima. Prvo se osvrnuo na utakmicu sa Egipćanima:

-      Nismo odigrali kako smo se dogovorili, dobili smo četiri minute isključenja nepotrebno i vratili smo protivnike u igru. Umjesto da odemo na veću razliku oni su smanjili i pokvarili ono što smo imali u planu da u drugom poluvremenu napravimo razliku i da igraju mlađi. Ovako smo morali odraditi još desetak, petnaest minuta u drugom poluvremenu i onda je sve sjelo na svoje mjesto i svi su dobili minutažu, rekao je Goluža.

Goluža se potom okrenuo susretu za prvo mjesto u skupini protiv selekcije domaćina Španjolske

-         Osobno jedva čekam tu utakmicu, vjerojatno i igrači jer igramo nije isto igrati pred punom ili praznom dvoranom. Imamo veliki motiv, sigurno ćemo se dobro pripremiti. Španjolci jesu favoriti, ali mi se njih uopće ne bojimo, želimo odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe pa ćemo na kraju vidjeti. Oni će sigurno igrati obranu 6-0. Mi ih trebamo spustiti na visinu nekih sedam metara da nam ne rade neke prekršaje na devet i pol, deset metara. Pokušat ćemo sjeći neke lopte i igrati agresivno, brzo. Sigurno je da će i oni tražiti brze pogotke kao i mi. Moramo se suprotstaviti čvrstom i agresivnom obranom i svih 60 minuta vući "brzi centar", dolaziti do laganih pogodaka i ne razbraniti njihovog vratara, iznio je svoje mišljenje o "furiji" Goluža.

Bez obzira na ishod utakmice protiv Španjolske, Hrvatska je osigurala osminu finala, pa se Goluža osvrnuo i na potencijalne protivnike.

-         Ne zamaram se protivnicima. Bez obzira sa kime budemo igrali samo želim da moji igrači uđu maksimalno i bez ikakvog respekta, da budu opušteni i da daju sve od sebe. Idemo iz utakmice u utakmicu, koga ćemo poslije dobiti to je najmanje bitno. Svi priželjkujemo slabijega protivnika, međutim govorilo se da je i Egipat slaba ekipa, a vidjeli ste da to i nije baš tako. Isključivo razmišljamo o sebi i želimo sve dati na terenu. Što se tiče bolje pozicije, nema se tu puno što pričati. Možda priželjkujemo izbjeći Francuze, ali ako i igramo protiv Francuza u utakmicu ćemo ući bez ikakvoga straha, poručio je Goluža.

Izbornik se osvrnuo na zdravstveno stanje Blaženka Lackovića.

- Nadam se da bi Laković mogao igrati. Ako ne bude mogao, onda treba čekati do važne utakmice. Koliko će i u toj utakmici Lacković moći dati pitanje je, dugo je izbivao s terena. Jedno je raditi "fizikaliju", a drugo igrati rukomet. Prema tome i njemu treba vremena, zaključio je Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.