Slavko Goluža uoči SP-a: Promjene su bile nužne, ali i dalje imamo dobru reprezentaciju!

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 14:12 Napisao  Milan Kosanović

Koji trener ili igrač ne bi volio osvojiti medalju na svjetskom prvenstvu. Ipak, za to će nam trebati timski duh, dobra atmosfera, a uz to treba se dosta stvari posložiti i potrebna je mala doza sreće, rekao je Goluža

Najbolji hrvatski rukometaši u Karlovcu se spremaju za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj koje će prema svemu sudeći biti nova stranica hrvatskog muškog rukometa. Izbornik reprezentacije Slavko Goluža u kratkim crtama je komentirao očekivanja od nadolazećeg SP-a, ali i odaslao poruku koja jasno otkriva razloge zbog kojih u reprezentaciji više nećemo gledati Ivana Balić. Podsjetimo, sam Balić otkrio je kako razlog tome što se nije našao na popisu reprezentativac nije njegov broj mobitela te negirao priču u koju ionako nitko nije povjerovao.

- Promjene su bile nužne, nisu to neke radikalne promjene, no koristimo svaku priliku da mlade igrače ubacujemo u sustav rada reprezentacije, započeo je Slavko Goluža te nastavio:

-  Kada dođe vrijeme za to, igrači su već naviknuti na taj sustav i vrlo lako se mogu uklopiti u okolinu. Napravljene su određene korekcije, ništa posebno, mišljenja je Goluža koji vjeruje u svoj igrački kadar:

-  Imamo dobru reprezentaciju, s posljednja dva velika natjecanja, Europskog prvenstva u Srbiji i Olimpijskih igara u Londonu imamo dvije bronce što govori da imamo kontinuitet dobrih rezultata. Isto očekujemo i u Španjolskoj, koji trener ili igrač ne bi volio osvojiti medalju na svjetskom prvenstvu. Ipak, za to će nam trebati timski duh, dobra atmosfera, a uz to treba se dosta stvari posložiti i potrebna je mala doza sreće. Dodatni motiv svakako nam je činjenica koliko je ljudi uz nas, prate svaki naš korak i siguran sam da zbog njih vrijedi ostaviti srce na parketu.

Hrvatska se nalazi u skupini D zajedno s domaćinom Španjolskom te Mađarskom, Egiptom, Alžirom i Australijom. Ključna utakmica bit će ona u posljednjem kolu sa domaćinom Španjolskom u Madridu koja će vrlo vjerojatno odlučivati o pobjedniku skupine.

-  Odlučujuća utakmica po meni će biti ona šesta, kada započinje nokaut sistem natjecanja. Križamo se s grupom C u kojoj možemo igrati s Poljskom, Srbijom, Slovenijom.. Ipak, trebamo ići utakmicu po utakmicu. U današnje vrijeme vodiš pet ili šest razlike i onda si za dvije minute u egalu ili zaostaješ jedan pogodak. Upravo iz tog razloga treba biti jako oprezan i koncentriran bez obzira koji protivnik stoji s druge strane, objasnio je Goluža koji nije pretjerano zabrinut zbog ozljede mišića lopatice Denisa Buntića zbog koje propušta SP.

- Buntić ima jednu neugodnu ozljedu, on samo po sebi ne zna igrati lagano, uvijek ide sto na sat, a uz takvu ozljedu to ne bi bilo moguće. Ipak, tu je mladi Stepančić koji ove sezone igra jako dobro u Croatia osiguranju u Ligi prvaka i imam apsolutno povjerenje u njega, zaključio je Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.