Slavko Goluža: Poštenje je najvažnije, bez obzira što je ovo teži put do medalje

Ponedjeljak, 21. siječnja 2013. 09:10 Napisao/la  SC

- Gledali smo onako usput neke utakmice Bjelorusije. Koliko sam vidio igraju čvrstu obranu 6-0 sa povremenim prelaskom u 5-1. Na krilima je Brouka i imaju Sergeja Rutenku, koji je motor cijelog napada, rekao je Goluža. Hrvatska - Bjelorusija igraju večeras u 21.30

Izbornik hrvatskih rukometaša Slavko Goluža najprije se osvrnuo na pobjedu svojih izabranika protiv Španjolske koja im znači teži put prema odličju i ozljedama igrača.

- Utakmica je bila dosta zahtjevna, bio je dobar tempo svih 60 minuta ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a šteta je na kraju što smo iz te utakmice izašli s tim ozljedama igrača. Štrlek je definitivno otpao, pozvali smo Ninčevića. Sada je najvažnija Bjelorusija, ne trebamo ni o čemu drugome razmišljati nego o Bjelorusiji. Napraviti ćemo maksimalnu regeneraciju igrača da se što bolje oporave od napora i isto tako od puta od Madrida do Zaragoze. Siguran sam da ćemo iskoristiti sve raspoložive snage da u utakmicu protiv Bjelorusije uđemo maksimalno kao što smo do sada ulazili jer to je onaj moto koji mi šaljemo u Hrvatsku - borbenost prije svega, ostavljanje srca na terenu jer jednostavno tako se igra za nacionalni dres, mišljenja je Goluža.

Bilo je dosta govora o mogućim kalkulacijama uoči utakmice protiv Španjolske, a o tome izbornik nakon pobjede protiv domaćina kaže:

- Ponovit ću ono što sam već rekao, da sam ponosan na svoje dečke. Znamo da nas prati cijela Hrvatska, da žive sa nama i jednostavno to nam je bio samo jedan dodatni motiv da odigramo tu utakmicu na jedan pravi način. Nas kalkulacije uopće ne zanimaju. Puno je mladih i mi trebamo te mlade odgajati. Prije svega kako bi mi svojoj djeci, svojim prijateljima i svima našima pogledali u oči kada ne bi bili pošteni. Koju bi to mi poruku poslali u Hrvatsku. Prema tome poslali smo poruku da naporno radimo i da smo izabrali jedan pošteni put i ja sam siguran da će se taj put nama i isplatiti. Moje mišljenje je da ipak čovjek treba biti pošten prije svega prema sebi i svojima, da si možemo pogledati u oči. Ja mislim da je to ipak važnije od medalje. Bez obzira na sve ovo je teži put. Ekipa je homogena, ekipa je čvrsta, mi smo na zemlji, mi znamo našu vrijednost i mi ćemo dati sve od sebe za ono što sam rekao, da želimo napraviti dobar rezultat ovdje. Ima netko odozgo tko sve gleda, valjda će nas nagraditi - jasan je Goluža.

Nakon prošlosti okrenuo se sadašnjosti i večerašnjem dvoboju osmine finala protiv Bjelorusije

- Gledali smo onako usput neke njihove utakmice. Koliko sam vidio igraju čvrstu obranu 6-0 sa povremenim prelaskom u 5-1. Na krilima je Brouka i imaju Sergeja Rutenku, koji je motor cijelog napada i imaju strašnog golmana, po meni trenutno jednog od najboljih. Ima prosjek od minimalno 15 obrana po utakmici. Dosta rotiraju, dosta trče, međutim ja bih ponovio ono moje što cijelo vrijeme pričam da mene protivnici ne interesiraju. Svakoga respektiramo, a isključivo smo koncentrirani na sebe. Znamo svoju vrijednost, znamo svoju kvalitetu, znamo tko nas gleda, znamo za koga se borimo, prema tome, znamo kakav dres nosimo i jednostavno želimo ostaviti srce na parketu, poručuje Goluža

Za kraj izbornik se osvrnuo na uvjete koji su reprezentaciju dočekali u Zaragozi

- Mislim da je hotel ok, dvorana je jako blizu, kreveti su dobri, što je za igrače jako važno, zaključio je izbornik Slavko Goluža.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.