Nenad Šoštarić okupio rukometašice uoči utakmice protiv Ukrajine

Ponedjeljak, 18. travnja 2022. 20:58 Napisao/la  SC
Ana Debelić
Ana Debelić

Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić okupio je ponedjeljak u Zagrebu „Kraljice šoka“ koje ovaj tjedan čekaju dva završna susreta kvalifikacija za EURO 2022. godine koje će se potkraj godine održati u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Na osnovnom popisu koji je objavljen prije desetak dana, nalazila se 21 igračica. Na tom popisu bilo je čak pet vratarki. S razlogom, jer tri od njih, i to tri prve vratarke, mučile su ozljede.

Tea Pijević definitivno otpada.

Ivana Kapitanović se također žali na bolove pa će posljednju riječ reći liječnička služba tijekom večerašnjeg treninga. Lucija Bešen je u subotu dobila zeleno svjetlo liječnika za nastup, ali je 10 dana bez rukometnih treninga tako da je i ona pod znakom pitanja. Tako su svoje mjesto u reprezentaciji pronašle Antonija Tucaković koja posljednjih nekoliko mjeseci odlično brani vrata Podravka Vegete. A nakon dužeg vremena, ponovno je u reprezentaciji i Gabrijela Bartulović (nekada Bešen), starija sestra Lucije Bešen, koja od ove sezone igra u mađarskom sastavu NKKA Dujnavarosi.

Nažalost, tu nije kraj lošim vijestima.

Ove dvije utakmice zbog ozljede propušta i kapetanica Katarina Ježić. Ona je kao i mnoge druge platila danak stalnog igranja u klubu.

Premda je stigla u Zagreb, mala dvojba visi i oko nastupa Ćamile Mičijević koja je već propustila dva susreta s Francuskom. Ako tome dodamo da od ranije nema Larisse Kalaus, onda je jasno u kakvim problemima je izbornik Nenad Šoštarić.

Inače, reprezentacija se okupila u Zagrebu u hotelu Westin gdje će ostati do utorka kada putuje u Graz.

Tamo će u novoj dvorani Reiffeisen Sportpak u srijedu, 20. travnja, u 18.00 sati igrati protiv Ukrajine.

Riječ je o susretu 5. kola kvalifikacija za EURO 2022. godine koji se trebao igrati u Zaporožju. Ali, zbog rata u Ukrajini on je prebačen u Austriju. Nakon toga, reprezentacija direktno odlazi u Poreč gdje je 24. travnja čeka ogled protiv Češke, također u 18:00h u posljednjem susretu 4. skupine kvalifikacija.

Podsjećamo, Hrvatska je poražena od Ukrajine u 1. kolu kvalifikacija u Rijeci 22:23.

Nakon toga je pobijedila Češku u gostima pa dvaput poražena od Francuske. U ovom trenutku naša reprezentacija ima dva boda. Budući da Ukrajina također ima isti bodovni učinak, ali i dva susreta manje, računica je vrlo jasna. Hrvatska mora pobijediti u oba preostala susreta da bi se na kraju našla među dvije najbolje selekcije u svojoj skupini i prošla na Europsko prvenstvo.

Popis igračica:
1. IVANA KAPITANOVIĆ, METZ HANDBALL
2. LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
3. PAULA POSAVEC, RK KRIM MERCATOR
4. ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
5. ANA TURK, RK PODRAVKA VEGETA
6. JOSIPA MAMIĆ, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
7. ANA DEBELIĆ, VIPERS KRISTIANSAND
8. ĆAMILA MIČIJEVIĆ, METZ HANDBALL
9. SARA ŠENVALD , RK PODRAVKA VEGETA
10. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
11. VALENTINA BLAŽEVIĆ, CS MAGURA CISNADI
12. DORA KRSNIK, PLAN DEC UQUES HC
13. STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
14. KRISTINA PRKAČIN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
15. DORA KALAUS, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
16. KATARINA PAVLOVIĆ, HC ROCASA GRAN CANARIA
17. ANTONIA TUCAKOVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
18. GABRIJELA BARTULOVIĆ, NKKA DUNAJVAROSI
19. TENA PETIKA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
20. IVANA DEŽIĆ, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.