Lino Červar: U Zadru ćemo igrati na krilima entuzijazma naših navijača

Četvrtak, 11. travnja 2019. 21:06 Napisao/la  SC

Šego je bio fenomenalan, kao i na Svjetskom prvenstvu, on je stvarno naša velika snaga i volio bih da tako nastavi, kaže izbornik rukometne reprezentacije

Lino Červar
Lino Červar

 

Hrvatski rukometaši osvojili su bod (25:25) u kvalifikacijskoj utakmici protiv Srbije u Beogradu:

- Zadovoljan sam, nismo izgubili ovdje. Kao što znate, došli smo jako hendikepirani, Srbi su igrali pod pritiskom. Trebalo je izdržati sve ovo, i kriterij suđenja i sve što ide uz to. Čestitam svojim igračima, u nekim trenucima je možda trebalo biti malo mudriji, međutim, mogli smo i izgubiti. Teško je igrati u ovakvim okolnostima, ali i to je u redu. Zadovoljan sam, borili smo se, i ono što je bitno, u trenutku kad smo pali u drugom dijelu smo opet pokazali mentalnu snagu i vratili smo se u igru. Zadovoljan sam obranom naša tri igrača na liniji u drugom poluvremenu. U prvom dijelu su nam prolazile lopte kroz sredinu, u drugom smo to zaustavili. Mislim da su nam posljednji gol zabili uz prijestup, ali moram istaknuti da je ovo bila dobra i prava utakmica. Jedva čekamo povratak ozlijeđenih igrača i bit ćemo još jači. Mislim da smo mogli biti bolji s vanjskih pozicija, u početku smo bili opasni, kasnije smo stali na tim pozicijama. Protok igre je bio slabiji i slabo smo se mijenjali na pozicijama, to smo morali raditi u kontinuitetu, bili smo prestatični što se toga tiče i došli smo u krizu realizacije. Međutim, dobro smo koristili izmjene i zahvaljujući tome odlazimo iz Beograda neporaženi. Sada čekamo Zadar i naše gledatelje koji jedva čekaju tu utakmicu i tamo idemo na pobjedu. Tamo ćemo igrati na krilima entuzijazma naših navijača, pjevat će nam klapa Intrade. Mislim da ondje ne možeš odigrati prosječno, već samo iznad svojih mogućnosti, rekao je izbornik Lino Červar za RTL.

O atmosferi u Beogradu izbornik je rekao:

- Sve je bilo korektno, pristojno, igrači se međusobno poznaju. Ja sam uvijek govorio da sportaši moraju poslati poruku, tako je i bilo, kaže Červar.

Najbolji igrač bio je vratar Šego:

- Šego je bio fenomenalan, kao i na Svjetskom prvenstvu, on je stvarno naša velika snaga i volio bih da tako nastavi. Skroman je, odličan na golu i koncentriran, što se njega tiče, imam samo komplimente, govori Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.