LINO ČERVAR Osigurali smo plasman, ali nije svejedno kako ćemo završiti kvalifikacije

Subota, 08. lipnja 2019. 15:53 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 

Hvatska rukometna reprezentacija okupila se u subotu, 8. lipnja 2019. godine, u hotelu Panorama uoči priprema za preostala dva kvalifikacijska susreta za EURO 2020. godine protiv Švicarske i Belgije.

U ponedjeljak, 10. lipnja, reprezentaciji će se priključiti igrači njemačke Bundeslige po završetku klupskih obaveza.

Reprezentacija će se u Zagrebu pripremati do utorka, 11. lipnja 2019., kada će krenuti u švicarski Zug.

Susret protiv Švicarske igra se u srijedu, 12. lipnja, u Zugu s početkom u 18.15 sati.

- Švicarska je prije svega na domaćem terenu, vidim da su veliki optimisti da bi mogli dobiti ovu utakmicu. Međutim, zna se da smo mi osigurali plasman, ali nije nam svejedno kako ćemo završiti, hoćemo li biti drugi ili prvi jer tu postoje i prednosti u ždrijebu. Pokušat ćemo napraviti sve da im se suprotstavimo i naravno, da ostvarimo pozitivan rezultat. S povratkom u reprezentaciju Schmida, vrlo bitnog igrača, oni su dobili jednu homogenost, igraju vrlo disciplinirano, on im nameće igru. Igraju jednu plitku zonu i guraju u leđa, znači pokušavaju nametnuti jedan brzi rukomet, dinamičan. Mi ćemo morati racionalno igrati, naša obrana mora biti čvrsta. Bez obzira na sve, mi ćemo ići s jednim optimizmom i s ciljem da dobijemo i tu utakmicu. To je još jedan izazov za nas i za sve igrače, da i u takvim okolnostima damo sve od sebe i da ih pokušamo nadigrati. Moramo iz sebe izvući maksimum i svi zajedno pokušati da završimo ovu sezonu s uspjehom, kazao je izbornik Lino Červar.

Posljednji susret kvalifikacija reprezentacija igra protiv Belgije u Poreču, u nedjelju, 16. lipnja, od 18 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.