LINO ČERVAR Nisam ja izbacio Štrleka kako mi se pokušava imputirati

Utorak, 17. prosinca 2019. 19:01 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 

Lino Červar okupio je 16 igrača na početku priprema za Europsko prvenstvo koje se u Austriji, Norveškoj i Švedskoj održava d 9. do 26. siječnja 2020. godine.

Osim Manuela Štrleka koji je zbog sukoba s Červarom otkazao nastup, s popisa je otpao Luka Stepančić zbog sanacije ozljede, Marin Šipić će biti pošteđen nekoliko dana, da bi reprezentacija mogla normalno trenirati pozvan je Gianfranco Pribetić iz Nexea.

- Ovo je za nas vrlo bitna godina. Hrvatska reprezentacija ima nekoliko iskušenja: od Europskog prvenstva koje uskoro počinje, preko olimpijskih kvalifikacija, kvalifikacija za sljedeće Svjetsko prvenstvo, do nadajmo se Olimpijskih igara. I ove godine smo kao i mnogo puta do sada prisiljeni pripreme podijeliti u tri faze. Kao što znate, većina naših igrača igra u inozemstvu i moramo čekati da se završe nacionalna prvenstva tih zemalja da bismo bili kompletni. Mi ćemo tako nakon dvije faze priprema imati tek na Novu godinu cijelu ekipu na raspolaganju. Muče nas ozljede nekolicine igrača i veliko je pitanje hoćemo li biti kompletni. Manuela Štrleka sam ja uveo u reprezentaciju. Iznimno ga cijenim. Mnogo puta smo razgovarali, ali on je odlučio da ne ide na EP. Nisam ga ja izbacio, kako mi se pokušava imputirati. On je svjetska klasa i jako mi je žao što nije s nama. Mi u ovom trenutku trebamo zajedništvo i podršku svih od igrača, do Saveza i vas medija koji ste jako bitni, kazao je Červar.

Hrvatska će u prvom krugu natjecanja igrati u Grazu.

U skupini je s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom.

Evo popisa:
Matej Ašanin – RK PPD Zagreb
Moreno Car – RK Nexe
Ivan Vida – RK Nexe
Fran Mileta – RK Nexe
David Mandić – RK PPD Zagreb
Marin Jelinić – RK Nexe
Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock
Marin Šipić – RK PPD Zagreb
Nikola Grahovac – RK Dubrava
Matej Hrstić – RK PPD Zagreb
Ante Kuduz – Dinamo Bucuresti
Ante Gadža – RK PPD Zagreb
Luka Šebetić – Tremblay en France Handball
Josip Vekić – RK PPD Zagreb
Halil Jaganjac – RK Nexe
Gianfranco Pribetić – RK Nexe

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.