Jurica Buljat na popisu putnika za EURO: Do zadnjega dana nije se znalo što će biti sa mnom

Srijeda, 30. svibnja 2012. 18:02 Napisao/la  ZG

Kada me izbornik nazvao prije mjesec dana, objasnio mi je situaciju. Rekao je da imamo četvoricu stopera za Europsko prvenstvo, da je situacija složena, kaže Buljat

Ime i prezime Jurice Buljata na konačnom popisu putnika za Euro najveće je iznenađenje.

- Kada me izbornik nazvao prije mjesec dana, objasnio mi je situaciju. Rekao je da imamo četvoricu stopera za Europsko prvenstvo, da je situacija složena, jer nitko ne zna što će biti s Lovrenom. Izvijestio me da postoje šanse da idem na Euro. Izbornik mi je, zbog Lovrenove ozljede, pružio priliku i ja sam mu zahvalan na pozivu. Do zadnjega se dana nije znalo što će biti sa mnom, pojasnio je sam Buljat.

  Ovo će mu, dakako, biti prvo veliko natjecanje. Osjeća li pritisak?

 - Iskusan sam igrač i jasno je da se svim mi moramo znati nositi s pritiskom, ipak smo reprezentativci Hrvatske. Ma, neće to biti nikakav problem, govori Buljat.

  Buljat iza sebe ima dobru sezonu. Od prošle je godine član Maccabija iz Haife, s kojim je jesenas zapeo u zadnjem pretkolu Lige prvaka. Izbacio ih je belgijski Genk, natjecanje su nastavili u Europskoj ligi…

 - Na početku sam imao peh, ozlijedio sam rame, propustio šest utakmica da bih nakon toga standardno odigrao čak 45. Zdrav sam, spreman i vidjet ćemo koliko mogu pomoći reprezentaciji. Izraelska je liga po snazi jača od HNL-a. Uostalom, tri su izraelska kluba u Europskoj ligi, puno se ulaže u nogomet. Protiv Genka smo u pretkolu Lige prvaka ispali na jedanaesterce i doista je nesreća što kasnije u Europskoj ligi nismo prošli dalje, smatra Buljat.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.