SP 2021 Ivan Ćupić: Najbitnije da su svi testovi negativni, tome smo se nadali

Srijeda, 13. siječnja 2021. 14:26 Napisao/la  SC
Ivan Ćupić
Ivan Ćupić Foto: HRS

Dok vijesti o otkazima  nastupa pojedinih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Egiptu sustižu jedna drugu, a  Svjetska rukometna federacija (IHF) traži njihove zamjene, hrvatska rukometna reprezentacija u miru čeka početak natjecanja.

Nova runda testiranja, više nitko ne zna koja po redu , pokazala je da u hrvatskim redovima nema razloga za brigu. Kompletna delegacija negativna je na oba testa koja su jučer  provedena po dolasku u Egipat.    

Izbornik Lino Červar do prvog susreta s Japanom, 15. siječnja, ima jednu posebnu zadaću, mentalno pripremiti igrače na ono što ih očekuje u Egiptu na terenu, najprije dvorane Borg El Arab u Aleksandriji, a kasnije u drugom, a nadamo se i završnom krugu u Kairu.

Jako je bitno da svi ostanu zdravi, da se maksimalno čuvaju i poštuju stroge upute naših liječnika, ali i domaćina jer iskustva drugih reprezentacija, pokazuju da samo jedan zaraženi može unijeti potpuni nemir u ekipu i srušiti sve ono što je pomno građeno nekoliko mjeseci.

Reprezentacija je inače smještena u jednom vrlo lijepom Resortu Hotela Tolip North, 80-tak kilometara od Aleksandrije, odnosno dvorane u kojoj igra.

Tu su sve reprezentacije i novinari koji prate natjecanje u skupinama C (Hrvatska, Japan, Angola, Katar), odnosno H (Slovenija, Rusija, Bjelorusija i Koreja).

Riječ je o svojevrsnom „balonu“, iz njega se ne smije izaći, osim kada se ide na utakmice. .

- Najbitnije da su svi rezultati negativni, to je ono čemu smo se nadali i zašto smo zadovoljni, to je taj prvi korak. Izolirani smo tu u kućicama i međusobno se družimo. Dva dana prije utakmice ćemo provesti u analiziranju Japana, u razgovoru međusobno i maksimalno koncentrirano dočekati otvaranje Svjetskog prvenstva. Svi smo dovoljno iskusni i sabrani, znamo da je dug turnir. Sigurno da će biti malo pozitivne nervoze, ali vjerujem da ćemo napraviti taj prvi korak već protiv Japana. Zbog cijele situacije koja se događa u Lijepoj našoj, u ovim svim nedaćama, misli su nam i tamo, i nadam se da možemo pomoći ljudima da zaborave na dva do tri sata na probleme i da ih pokušamo malo obradovati, rekao je Ivan Ćupić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.