IRFAN SMAJLAGIĆ ANALIZIRA

Egipat danas ima drugačiji pristup i stile igre

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 20:13 Napisao/la  Milan Kosanović

Dok sam bio izbornik je Egipat igrao europski rukomet koji je zadovoljavao sve kriterije istoga, kaže Smajlagić

Jedan od suparnika hrvatske rukometne reprezentacije na nadolazećoj svjetskoj smotri u Španjolskoj bit će i Egipat. Najbolji sugovornik za analizu je Irfan Smajlagić, trener Zameta, koji je svojevremno vodio reprezentciju Egipta.

-  Stil igre Egipćana ponajviše ovisi o treneru. Dok sam bio izbornik, onda je Egipat igrao europski rukomet koji je zadovoljavao sve kriterije istoga, igrači su se vrlo brzo adaptirali na to, no međutim s dolaskom egipatskog izbornika situacija se drastično promijenila, rekao je Smajlagić te nastavio.

-  Egipćani sada imaju drugačiji pristup i stil igre, s obzirom na stanje u njihovoj zemlji teško je za očekivati da budu stabilni te igraju u kontinuitetu. Današnji Egipat nije ni blizu reprezentacije iz vremena dok sam bio izbornik. Ne bi trebali predstavljati nikakav problem Hrvatskoj, a tako niti jednoj drugoj ozbiljnoj europskoj reprezentaciji. Niti jedna reprezentacija izvan Europe u ozbiljnom rukometu ne može biti problem za europske reprezentacije. Dvije, tri godine Tunis je bio jako dobar, ali nemaju rezultata u kontinuitetu, zaključio je Irfan Smajlagić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.