IHF pokrenuo disciplinski postupak protiv trojice predstavnika hrvatske reprezentacije

Srijeda, 23. siječnja 2019. 09:51 Napisao/la  SC

Disciplinski postupak pokrenut protiv trojice službenih predstavnika hrvatske reprezentacije i protiv jednog igrača

 Hassan Moustafa
Hassan Moustafa

 

Međunarodna rukometna federacija (IHF) otvorila je istragu protiv tri službene osobe hrvatske reprezentacije i jednog igrača zbog događanja na utakmici između Njemačke i Hrvatske.

Hassan Moustafa, predsjednik IHF-a, izjavio je za dansku televiziju da je počeo disciplinski postupak zbog nesportskog ponašanja za sada neidentificiranih aktera.

- Slučaj je na Disciplinskoj komisiji koja treba istražiti sve navode i nakon toga će se donijeti odluka. Suci rade pogreške, treneri rade pogreške i igrači rade pogreške. Kad izgubiš, upireš prst u suce. Smatram da to nije pošteno. Mi poštujemo Hrvatski rukometni savez i rezultate hrvatske reprezentacije. Prema svima smo pošteni i sve reprezentacije tretiramo na isti način. IHF ne krši olimpijski duh. Nekorektno je da itko kaže da IHF može govoriti sucima što trebaju, a što ne trebaju suditi. To nije fer i jako mi je žao da tako nešto čujem, kazao je Moustafa.

Danski suci priznali su da su pogriješili kada su Karačiću sudili probijanje:

- Ljudski je pogriješiti. Spomenuti danski suci su među najboljima na svijetu i zato smo pričali s njima o tome što možemo učiniti u budućnosti da se sucima olakša rad. Mi im vjerujemo, vjerujemo danskom narodu. Ne možemo reći da nikad nema sudačkih pogrešaka, ali to su ljudske pogreške, naglasio je Moustafa.

Još uvijek nije odlučeno hoće li danski par Gjeding - Hansen suditi u nastavku SP-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.