HRS odabrao izbornika, Hrvoje Horvat naslijedio Linu Červara

Četvrtak, 28. siječnja 2021. 15:30 Napisao/la  SC

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, obistinile se najave da će  Linu Červara naslijediti njegov pomoćnik

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

Trener Nexea Hrvoje Horvat postao je novi izbornik rukometne reprezentacije, obistinile su se najave da će Horvat naslijediti Linu Červara kojemu je asistirao tri godine:

- Vodio sam kadete na SP i EP, pa sam to imao s juniorima, pa sam tri godine bio kao pomoćnik uz Linu Červara. Ovo je sada na neki način zaokružena cjelina i korak prema naprijed. Na tom putu ima puno zamki, sve nosi svoju problematiku i mislim da sam spreman za ovu funkciju i znanjem i iskustvom koje sam stekao. Jako dobro znam stanje unutar tima. Neke sam igrače trenirao dok su bili mladi, neke sam trenirao čak u kampu HRS-a dok nisu ni znali da će biti reprezentativci. Neće tu biti velikog treninga, definitivno. Treba voditi brigu da se okupe najbolji koji su zdravi, ja se nadam da će biti svi takvi. I psihološki podići momčad, postaviti stvari na mjesto i maksimalnu. Momčad diše pozitivno, svjesni su da je podbačaj bio niti su oni tražili alibi. Oni su vrhunski profesionalci, željeli su najbolje. Dogodilo nam se ono čega smo se realno pribojavali, a to je zdravstveni karton koji je bio jako narušen. Sada nam treba i emocija, moramo se dobro pozabaviti s tim pitanjem uoči sljedećeg nastupa, jer ovaj tim živi s navijačima, kazao je Horvat za SN nakon imenovanja.

Njegov otac Hrvoje Horvat vodio je reprezentaciju davne 1991. godine, otac je bio vrhunski rukometaš, osvojio je olimpijsko zlato 1972. godine, rekorder (231) je po broju nastupa za bivšu državu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.