Hrvatski rukometaši lakšim treningom protiv Australije otvorili nastup na SP-u

Subota, 12. siječnja 2013. 18:18 Napisao/la  SC

Hrvatska - Australija 36:13 (17:4).  Serijom 9:0 u drugom poluvremenu Hrvatska je stigla do  23 golova prednosti što je ujedno bila treća najveća pobjeda na svjetskoj smotri

HRVATSKA - AUSTRALIJA 36:13 (17:4)

Utakmica 1. kola: Hrvatska - Australija 36:13 (17:4). Gledatelja: 200.  Suci: Menzes, Pinto (oba Brazil).

HRVATSKA: Alilović, Ivić, Duvnjak 3, Lacković, Stepančić 3, Kopljar 4, Vori, Horvat 8 (2), Vukovič 4, Šprem 1, Bičanić 3, Mandalinić 1, Štrlek 2, Čupić 7, Musa.

AUSTRALIJA: Latinović, Pandzo, Calvert, Fletcher 5, Mouncey, Queiroz, Najdovski 1, Gahan 1, Karlsson, Hedges, Kelly 2, Jovanović, Anderson 2, Abeira, Matić 2, Subotić.

Sedmerci: Hrvatska 7 (4), Australija - . Isključenja: Hrvatska 4, Australija 12 minuta. Tri isključenja: Najdovski (29').

Hrvatski rukometaši pobijedili su Australiju 36:13 (17:4) na otvaranju Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Utakmica je imala očekivani tijek i izabranici Slavka Goluže odradili su lakši trening u kojem je bilo najvažnije izbjeći  ozljedu. Najzanimljivije je zapravo bilo otvaranje utakmice u kojem se Ivan Čupić pomalo mučio te je iz pet izglednih prilika, od čega dva sedmerca, postigao samo dva pogotka.

Australija je pak to iskoristila i pogocima Fletchera i Najdovskog stigla je na pogodak zaostatka (2:3) nakon sedam minuta igre. I to je uglavnom bilo to, uslijedila je hrvatska serija 7:0 i Australci su tek preko Fletchera, nakon nešto više od deset minuta igre bez gola, u 18. minuti smanjili na 3:10. Hrvatska je lagano punila mrežu, ali i propuštala prigode, te se kod Australca najviše istaknuo vratar Latinović. Zlatko Horvat je u osam minuta, od 16. do 24. minute, postigao pet pogodaka i odveo Hrvatsku na 15:3, te je u konačnici postigao osam golova i uzeo nagradu za najboljeg igrača utakmice.

Zanimljivo, iako su u prvom dijelu postigli samo četiri pogotka, Australija je u 13 minuta drugog dijela postigla čak šest golova i držala prihvatljivi zaostatak od 14 golova (10:24). U hrvatskoj reprezentaciji priliku su dobili igrači s klupe, Igor Vori je susret odgledao s klupe, a Jakov Gojun pošteđen je zbog povišene tjelesn temperature.  Izabranici Slavka Goluže serijom 9:0 stigla do 23 pogodaka prednosti što je ujedno bila treća najveća pobjeda Hrvatke na svjetskoj smotri.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.