Hrvatske rukometašice poražene od Nizozemske na startu kvalifikacija za OI u Londonu

Petak, 25. svibnja 2012. 14:37 Napisao/la  SC

Prvo kolo kvalifikacija za OI: Hrvatska - Nizozemska 28:29. Hrvatske rukometašice sada za dohvat Londona moraju pobijediti i Argentinu i Španjolsku 

HRVATSKA – NIZOZEMSKA 28:29
Palacio Multiusos de Guadalajara. Gledatelja 300.  Sutkinje: Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura (Francuska).
HRVATSKA: Grubišić (3/13), Žderić (2/12), Jelčić (5/14); Tatari 6, Jovetić, Šerić 1, Gaće 3, Arslanagić 1, Pušić-Koroljević, Horvat, Franić 2, Penezić 4, Ježić, Lovrić,  Zebić 11(9), Milanović Litre.
NIZOZEMSKA: Van der Wal (10/34), Van Dorst (1/5); Kramer, Van der Heijden 5, Bont 4, Abbingh 10 (5), Hilster 5, Snelder 1, Lamein 1 (1), Broch, Karsten, Groot 2, Van der Wissel 1, Smeets, Malestein, Polman.

Sedmerci: Hrvatska 9 (9), Nizozemska 7 (6)
Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Nizozemska 10 minuta

Hrvatska ženska reprezentacija poražena je u prvom nastupu na kvalifikacijama za Olimpijske igre. Bolje od naših djevojaka bile su Nizozemke i slavile 29:28. Bila je to loša izvedba naših djevojaka koje su igrale čitavu utakmicu kao u grču. Nizozemska je uspjela doći do pobjede unatoč čak 20 tehničkih grešaka u napadu. Hrvatskoj je ovaj poraz zakomplicirao plasman na Olimpijske igre. Uz očekivanu pobjedu sutra protiv Argentine, naša će reprezentacija morati svladati i domaćina Španjolsku u nedjelju.

- Čak je i nizozemski izbornik na konferenciji za medije nakon utakmice rekao da mu nije jasno kako smo tako loše odigrali. Nije ni meni, na žalost moje cure su opet izgubile u glavi, nemamo hrabrosti za ključne utakmice. Preostaje nam sada nadati se da će Španjolke dobiti sutra Nizozemsku barem s dva razlike kako bismo onda u nedjelju svladali Španjolsku i tako ipak ostvarili cilj. Bit će to jako teško, ali izlaza više nemamo, izjavio je izbornik Vladimir Canjuga.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.