Hrvatske rukometašice pobijedile Argentinu, pobjeda protiv Španjolske u nedjelju vodi na OI

Subota, 26. svibnja 2012. 16:16 Napisao/la  SC

Španjolska je svladala Nizozemsku 28:24 i hrvatskim rukometašicama za plasman u London u nedjelju treba pobjeda protiv Španjolske

 

HRVATSKA – ARGENTINA 31:21 (18:10)

Palacio Multiusos de Guadalajara. Gledatelja 300. Suci: Yalatima Coulibaly i Mamoudou Diabate (Obala Bjelokosti).

HRVATSKA: Žderić (6), Jelčić (6+2); Tatari, Jovetić 5, Šerić 2, Gaće, Arslanagić 2, Pušić-Koroljević 5(3), Horvat 3, Franić 3(1), Penezić 3, Ježić 1, Lovrić 2, Zebić 1, Milanović Litre 4, Bašić.

ARGENTINA: Schlesinger (1), Kogan (6); Salvado 3, Sala, Haro 1, Ferrea, Decilio 3, Romero, Aimone, Mendoza 7(3), Crivelli 1, Tagliavini, Mena 3, Bianchi, Totolo 2, Belotti 1.

Sedmerci: Hrvatska 4 (3), Argentina 5 (2). Isključenja: Hrvatska 12, Argentina 2 minute.

Hrvatska ženska reprezentacija svladala je Argentinu u drugom susretu olimpijskih kvalifikacija s uvjerljivih 31:21. Budući da je u drugom kolu Španjolska svladala Nizozemsku 28:24, hrvatskim rukometašicama za plasman u London sutra treba bilo kakva pobjeda protiv Španjolske.

Bilo je to puno bolje izdanje hrvatskih rukometašica nego u utakmici s Nizozemskom. Preuzele su kontrolu utakmice od samog početka, do poluvremena riješile pitanje pobjednika (18:10) pa je do kraja ostalo samo pitanje konačne razlike. Izbornik Vladimir Canjuga u drugom je dijelu prigodu je svim igračicama, u strijelce se jedino nisu upisale Sonja Bašić i Anita Gaće.

- Znali smo da je Argentina preslaba za ovu konkurenciju pa sam u drugom dijelu dao prigodu svim djevojkama. Napravili smo dvostruku korist, osim očekivane pobjede izrotirao sam ekipu, prigodu su dobile sve igračice pa sam tako malo i odmorio one glavne uoči sutrašnjeg susreta odluke, rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

- Španjolke su očekivano dobile Nizozemsku i ono što je u ovom trenutku najvažnije je da imamo sve u svojim rukama. Nama je sutra dovoljna minimalna pobjeda za prolaz, Španjolke su praktički osigurale London i očekujem njihovo možda malo opuštenije izdanje. Doduše, postoji varijanta da ispadnu, ali zato ih mi moramo pobijediti više od 7 razlike što je ipak teško za očekivati. Uđu li glavne igračice dobro u utakmicu, uvjeren sam da možemo do pobjede koja nas vodi u London, zaključio je Canjuga.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.