SP U RUKOMETU

Hrvatska apsolvirala Alžir, ozljeda Lackovića

Ponedjeljak, 14. siječnja 2013. 18:41 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Hrvatska - Alžir 31:20 (15:12). Lacković je dobio neugodan udarac u operirani prst desne ruke 

SKUPINA D - 2. kolo

HRVATSKA – ALŽIR 31:20 (15:12)

Dvorana Caja Magica, Madrid. Suci: Badura i Ordogrecula (obojica Slovačka)

HRVATSKA: Ivić (3), Alilović (6), Duvnjak 3, Lacković, Stepančić 1, Kopljar 4, Vori 1, Horvat 1, Vuković 4, Šprem 1, Bičanić 2, Mandalinić 1, Štrlek 2, Čupić 8, Musa 2.

ALŽIR: Chebour 1, Zouaoui 1, Cheikh, Berkous 3, Daoud 6, Boudrali 1, Rahim 4, Boutlif, Kerebouche (6), Chebour, Benali 1, Berriah 1, Kaabeche, Hamoud. Mokrani 2, Bousmal (2).

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), Alžir 1 (2). Isključenja: Hrvatska 4, Alžir 8 minuta.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija uspješno je apsolvirala i drugu prepreku na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, izabranici Slavka Goluže u jednoj rastrganoj utakmici svladali su reprezentaciju Alžira rezultatom 31:20.

Utakmicu je obilježila ozljeda Blaženka Lackovića, igrala se deveta minuta susreta kada je Lac dodao loptu nakon čega je dobio neugodan udarac točno u operirani prst desne ruke nakon čega je morao napustiti igru. Bolna grimasa na licu Blaženka Lackovića pokazala je da se radi o ozbiljnoj ozljedi. Naime, prst je odmah natekao, a Lac je pod poluvremenom ostao u svlačionici, a prve prognoze govore da je više loše nego dobro.

Nakon početnog vodstva 3:1, hrvatski rukometaši su se opustili što Alžirci koriste te hvataju priključak pri rezultatu 4:4. Ipak, egal igra s jednom egzotičnom reprezentacijom poput Alžira koja puca iz svih oružja bez pretjerane organizacije i taktike rukometnog napada nije dugo trajala. Uslijedila je 4:0 serija Hrvatske za ugodnih 8:4.

Do kraja prvog poluvremena Kauboji su ponajviše zahvaljujući raspoloženom Ivanu Čupiću zadržali tri gola prednosti (15:12), da bi u nastavku susreta u potpunosti slomili otpor Alžira, pobijedili poluvrijeme rezultatom 16:8 te na koncu slavili s visokih 11 pogodaka razlike. Najefikasniji u redovima Hrvatske standardno je bio Ivan Čupić s osam postignutih pogodaka.

Kauboji  u utorak u večernjem terminu u 21.15 sati igraju s Mađarima, bit će to prva prava provjera hrvatske reprezentacije koja bi mogla biti opasno oslabljena ne igranjem Blaženka Lackovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.