PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA

Hrvatska poražena od Norveške u generalci

Ponedjeljak, 07. siječnja 2013. 19:18 Napisao/la  SC

Hrvatska - Norveška 35:38 (18:20). Čupić s 12 golova najefikasniji, Goluža opet pobrao zvižduke

Prijateljska utakmica rukometaša

HRVATSKA – NORVEŠKA 35:38 (18:20)

ŠSD Umag. Gledatelja: 2000. Suci: Ljubić i Krkić (obojica Slovenija)

HRVATSKA: Šego, Marić 1, Stepančić 2, Kopljar 2, Gojun, Matanović, Vuković 3, Ivić, Šprem, Valčić, Mandalinić 2, Špelić, Alilović, Štrlek 3, Čupić 12, Musa, Duvnjak 4, Vori 2, Bičanić 4.

NORVEŠKA: Barthold 6, Puntas, Hippe 4, Bjornsen, Myrhol 6, Rambo 4, Hansen 9, Christenaes, Jondal 3, O'Sullivan, Bjornsen 4, Gullerod 1, Soreheim, Dahl, Tomnesen, Hykkerud 1.

Sedmerci: Hrvatska 6 (7) , Norveška 2 (2) . Isključenja: Hrvatska 6 , Norveška 12 minuta.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija poražena je u drugoj prijateljskoj utakmici od gostiju iz Norveške rezultatom 35:38 . Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Ivan Čupić s 12 postignutih pogodaka, no ni to nažalost nije bilo dovoljno Kaubojima da dođu do povoljnijeg rezultata. Po prvi put nakon 2005.godine Norveška je slavila nad Hrvatskom, a ovaj poraz valjda je dovoljno upozorenje za izbornika Slavka Golužu uoči početka SP-a u Španjolskoj.

Izbornik Slavko Goluža na parket je poslao krila Čupića i Štrleka, na crti je bio Vori, a vanjski trojac činili su Bičanić, Duvnjak i Kopljar dok je na vratima stajao Alilović. Hrvatska je loše otvorila utakmicu, Norvežani su poveli 4:2, a potom i 4:6, no Kauboji predvođeni raspoloženim Ivanom Čupićem ipak dolaze do preokreta, bilo je to u 20. minuti, na semaforu je stajalo 11:9, a Goluža je na parket poslao vanjski trojac Mandalinić – Vuković – Stepančić. Umornog Vorija zamijenio je Musa, a te rošade odmah su se osjetile i na rezultatu.

Nije puno vremena prošlo do novog preokreta Norvežana, nakon vodstva Hrvatske 14:12, uslijedila je serija 3:0 gostiju koju je zaključio Barthold za 14:15. Do kraja poluvremena Novežani su podigli svoju prednost na plus dva (18:20), a u posljednjim sekundama prvog poluvremena Ivan Čupić promašio je sedmerac za smanjenje na minimalni zaostatak za Norvežanima. Ono što je svakako zabrinjavajuće jest činjenica da je Hrvatska u prvom poluvremenu primila čak 19 golova što dovoljno govori da obrana nije bila na željenoj razini.

Ivan Čupić i Andrea Penezić laureti
Nakon što je završilo prvo utakmice uslijedio je tradicionalni izbor Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza u kojem su izabrani najbolji rukometaš, rukometašica Hrvatske, trener i sudački par u 2012. godini. Najbolji rukometaš Hrvatske za proteklu godinu je Ivan Čupić, najbolja rukometašica je Andrea Penezić dok je za najboljeg trenera izabran Slavko Goluža. Četvrtu godinu za redom kao najbolji sudački par proglašeni su Matija Gubica i Boris Milošević

U nastavku susreta Norvežani su ubacili u brzinu više i započeli s procesom odvajanja odnosno stvaranjem gol razlike koja je neprestano rasla.  Hansen je u 37.minuti zabio za 25:20, a Bjornsen nekoliko minuta kasnije diže vodstvo Norvežana na visokih 30:22.

Ipak, Hrvatska se potom probudila i zaigrala dublju i agresivniju obranu, a prednost Norvežana lagano se počela topiti. S dvije uzastopne kontre Ivana Čupića  Kauboji su stigli na 28:31, no zbog nezgodnog pada Ivan Čupić morao je napustiti igru, a priliku je dobio mladi Kozalčanin Vlado Matanović koji nažalost nije uspio postići svoj premijerni pogodak u reprezentativnom dresu. U 50. minuti susreta Rambo je zabio za plus četiri Norvežana (30:34), koji su do kraja susreta sačuvali prednost za važnu pobjedu.

Fotogalerija: Duško Marušić/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.