EP U RUKOMETU

Hrvatska pokazala snagu protiv Norveške

Subota, 21. siječnja 2012. 00:06 Napisao/la  Milan Kosanović

Hrvatska - Norveška 26:20. Doprinos pobjedi dali su apsolutno svi igrači koji su se našli na terenu

Hrvatska – Norveška 26:20 (13:8)

HRVATSKA: Balić 2, Duvnjak 1, Lacković 3, Kopljar 1, Vori, Gojun, Losert, Horvat 3, Vuković, Bičanić 1, Buntić 4, Alilović (11+1), Štrlek 3, Čupić 6, Musa, Ninčević 3.

NORVEŠKA: Klev 2, Samdahl, Bjornsen 1, Myrhol 2, Lund 2, Tvedten 5, Mamelund 6, Erevik (15), Rambo 1, Hansen, Medhus, Jondal, Jensen, Koren, Paulsen, Tonnesen.

Sedmerci: Hrvatska 7(7), Norveška 2(3). Isključenja: Hrvatska 6, Norveška 14 minuta.


Nakon Islanda i Slovenije pred izabranicima Slavka Goluže pokleknula je i Norveška. Uvjerljiva pobjeda od šest pogodaka razlike niti u jednom trenutku utakmice nije dolazila u pitanje, izbornik je rotirao sve igrače te na taj način držao visoki tempo igre koji se pokazao kao prevelika prepreka za Norvežane predvođene Mamelundom, Tvedtenom te odličnim vratarom Erevikom. U redovima Hrvatske bilo bi nepošteno bilo koga posebno izdvajati, jer Hrvatska  prvi puta u povijesti ima širinu, a svoj doprinos pobjedi dali su apsolutno svi igrači koji su se našli na terenu.

Od prve minute susreta u Vršcu, kauboji su pokazali tko je gazda na terenu, a krila Čupić i Štrlek su se pobrinuli za početno vodstvo (2:0). Već spomenuti Štrlek  već u 18.minuti pogađa i za osjetnije vodstvo, na semaforu svjetli 7:3, a hrvatski stroj tek se je zagrijao. Čupića potom zamjenjuje raspoloženi Horvat, Štrleka Ninčević, a epilog svega je ugodnih 13:8 što je ujedno i rezultat s kojim su reprezentativci otišli na zasluženi odmor.

Nastavak utakmice donio je lagani šok za sve ljubitelje hrvatske reprezentacije, golovima Myrhola, Tvedtena i Lunda Norvežani dolaze na samo tri pogotka zaostatka, no ovoga puta kauboji su poštedjeli živce vjernih navijača. Maestro Ivano Balić prošetao se obranom Norveške, ubrzo su mu se pridružili Čupić i Buntić, a norveški snovi o eventualnom preokretu nisu ugledali svjetlo dana. Hrvatska je u nastavku utakmice prihvatila Norvešku igru "gol za gol" iskusno održavajući stečenu razliku te ušla u mirnu završnicu susreta. U posljednjim minutama utakmice puleni Slavka Goluže demonstrirali su svu svoju snagu, dodali gas te serijom četiri prema nula odjurili na visokih osam pogodaka razlike te stavili točku na „i“ dobro obavljenog posla u Vršcu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.