EP U RUKOMETU

Hrvatska na krilima Čupića pobijedila Sloveniju

Četvrtak, 19. siječnja 2012. 12:11 Napisao/la  Milan Kosanović

Slovenija – Hrvatska 29:31 (12:16). Igrala se 50. minuta utakmice kada je Slovenac Peter Pucelj zaradio isključenje nakon grubog starta na Ivanu Čupiću, Kopljar je potom pogodio za 23:26, a izbornik Slavko Goluža konačno je mogao odahnuti

Utakmica 2. kola skupine D: Slovenija – Hrvatska 29:31 (12:16). Dvorana Hemofarm. Suci: Nikolov/Načevski (oba Makedonija)

SLOVENIJA: Miklavčić 2, Dobelšek, Pucelj, Brumen, Bezjak, Dolenec 3, Skube, Škof (2+1), Špiler 3, Prost 9, M. Žvižej 7, L. Žvižej 4, Gaber, Zorman 1, Mačkovšek, Gajić 8(2).

HRVATSKA: Balić 3, Duvnjak 4, Lacković 6, Kopljar 2, Vori 3, Gojun, Losert (0+1), Horvat, Vuković, Bičanić, Buntić 2, Alilović (9+1), Štrlek 2, Čupić 9(2), Musa, Ninčević.

Sedmerci: Slovenija 6 (3), Hrvatska 4 (2).  Isključenja: Slovenija 10 minuta, Hrvatska 8 minuta.

Hrvatska reprezentacija došla je do novih bodova na Europskom prvenstvu u Srbiji nakon što je teže od očekivanog slavila nad mladom i razigranom Slovenijom. Unatoč velikoj razlici u kvaliteti, Hrvatska se dosta mučila te neprestano odugovlačila da nokautira suparnika koji se u nekoliko navrata naprosto nudio. Najveće zamjerke ponovno idu na hrvatsku obranu koja ponovno nije bila na razini bez koje će Hrvatska u drugom krugu vrlo teško doći do željenih bodova. Po završetku utakmice ostaje dojam da je rezultat jedino što će se pamtiti jer Hrvatska ponovno nije briljirala. Najbolji u našim redovima bili su raspoloženi Ivan Čupić s devet pogodaka te Blaženko Lacković sa šest dok je na golu ponovno svoj posao odradio Mirko Alilović.

Napeta završnica

Igrala se 50. minuta utakmice kada je slovenski reprezentativac Peter Pucelj zaradio isključenje nakon grubog starta na Ivanu Čupiću, Kopljar je potom pogodio za 23:26, a izbornik Slavko Goluža konačno je mogao odahnuti. Tri minute kasnije Igor Vori je strijelac za plus četiri, a Hrvatska ulazi u mirnu završnicu susreta. Rukometaši Slovenije agresivno su ušli u utakmicu s iskusnijom i objektivno puno kvalitetnijom Hrvatskom. Igrali su puleni trenera Borisa Deniča na sve ili ništa, no nakon početnog odmjeravanja snaga te igre gol za gol Ivan Čupić je u 10. minuti doveo Hrvatsku na dva pogotka razlike (4:6). Brzi tempo Slovenaca i duboka netipična obrana nije iznenadila izbornika Slavka Golužu koji je stalnim izmjenama održavao visoki tempo, a bilo je pitanje trenutka kada će kvaliteta Hrvatske doći do izražaja.  To se je dogodilo već u 15 minuti kada je raspoloženi Ivan Čupić zabio za do tada najveće vodstvo Hrvatske na utakmici (6:10), a isti igrač je strijelac za Hrvatsku u 23. minuti kada na semaforu stoji 9:13. Važnu rolu osim već spomenutog Čupića u prvom djelu odigrali su i Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak koji su dalekometnom paljbom probijali slovenske vratare.

Trganje živaca

U sljedećim minutama uslijedilo je lagano opuštanje Hrvatske obrane koja nije najbolje štimala u samoj središnjici gdje se nije najbolje snalazio Jakov Gojun što Slovenci koriste te dolaze na samo gol zaostatka (12:13). Ipak, Hrvatska ponovno ubacuje u brzinu više te dvama golovima Lackovića i jednim Vorija na odmor odlazi s četiri pogotka razlike. Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za Hrvatsku, Duvnjak je odapeo za najveće vodstvo na utakmici 12:17, a mnogi su pomislili da je pitanje pobjednika u Milenium areni već poznato.  Međutim uporni Slovenci nisu se predavali, zaigrali su još agresivnije i dublje u obrani, a samo osam minuta kasnije Miha Žvižej pogađa za 17:18 te vraća utakmici neizvjesnost. Hrvatska se na trenutak trgnula, zabila koji gol, no  već u 44 minuti uslijedio je hladan tuš. Bivši Zagrebaš Dragan Gajić svojim osmim pogotkom pogađa izjednačenje, a Hrvatska po tko zna koji put pokazuje da ne može završiti utakmicu bez trganja živaca svih navijača i simpatizera Hrvatske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.