Rukometaši rasprodali osječku dvoranu dan nakon što su nogometaši rasprodali osječki stadion

Petak, 08. lipnja 2018. 12:55 Napisao/la  SC

U subotu nas očekuje  tvrda utakmica i za nas je vrlo bitno da je rezultat povoljan uoči uzvrata, kaže izbornik Lino Červar uoči prve kvalifikacijske utakmice protiv Crne Gore

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić nakon nogometaša ugostio rukometaše
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić nakon nogometaša ugostio rukometaše

 

Osim nogometne, u Osijeku boravi hrvatska rukometna reprezentacija.

Izabranici Line Červara u Osijeku od 4. lipnja treniraju za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Crne Gore.

Prva utakmica u ciklusu kvalifikacija za SP protiv Crne Gore u Osijeku se igra u subotu, 9. lipnja, od 20 sati. Uzvratna utakmica igra se u Podgorici, 14. lipnja, također od 20 sati.

- Moram prije svega iskazati zadovoljstvo da nakon pet godina se vraćamo u Slavoniju, u metropolu Slavonije Osijek. To samo pokazuje da nam je stalo igrati u Slavoniji gdje osjećamo kao da smo kod kuće i da imamo veliku potporu svih građana Slavonije. Uvijek dočekuju hrvatsku reprezentaciju s puno simpatija, zadovoljstva i ushićenja jer su domaćini jednoj najtrofejnijoj i iza nogometa najpopularnijoj reprezentaciji naše zemlje. Zbog toga imamo i veliku odgovornost da u subotu pred rasprodanom dvoranom opravdamo to povjerenje jednom velikom borbom, zalaganjem na dvomeču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Crne Gore. Nama je iznimno važan prvi nastup i prva utakmica u Osijeku. Uzvrat se igra u Podgorici, a znamo da nije isto igrati kod kuće i u gostima, rekao je Červar.

S Crnom Gorom je reprezentacija igra posljednji put prije pola godine:

- Mi nećemo dopustiti da nas oni omlitave. Nastupamo s najjačom reprezentacijom i moramo dati sve od sebe. Prije svega s velikom borbenošću, skromnošću i uvažavanjem protivnika. To su tri preduvjeta da dobro odigramo utakmicu. Naravno i uz pomoć navijača koji će podignuti atmosferu jer to je nešto iznad igre. Mi smo s njima igrali prijateljsku utakmicu uoči Europskog prvenstva, pratili smo ih na Prvenstvu. I tada nisu bili kompletni, ali su pokazali da su homogenizirana reprezentacija s novim izbornikom Draganom Đukićem. Pokazuju jednu taktičku disciplinu gdje su neovisno o plasmanu bili tvrd orah i za poznate reprezentacije. U subotu nas očekuje  tvrda utakmica i za nas je vrlo bitno da je rezultat povoljan uoči uzvrata jer je puno reprezentacija došlo s prednošću tamo, ali se na kraju nisu uspjeli kvalificirati na veliko natjecanje, a nama je cilj da se naredne godine plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj, kaže Červar.

Domagoja Duvnjaka nema u Osijeku:

- Duvnjak je lider reprezentacije. S njim sam bio u kontaktu i sve smo analizirali te smatramo da on u ovom trenutku ne bi mogao dati sve što može. On još uvijek ima problema s koljenom. Dobiva dodatne injekcije i svaku utakmicu igra pod određenim posebnim tretmanom. Trener Gislason ga ne koristi u oba pravca i nije to to. Velika je naša želja da sad preko ljeta on sanira tu povredu. Imamo problema i sa Štrlekom koji ima problema s trbušnim zidom, ali on se stavio u službu reprezentacije jer želi sudjelovati i dati svoj doprinos. Stisnut će zube u što ne sumnjam jer je to Manuel uvijek radio, naglašava Červar.

- Kao što je izbornik rekao, jaki su u kolektivu. Imaju jako dobru i pokretljivu obranu. Moramo biti oprezni da bespotrebno ne gubimo lopte. Morat ćemo odraditi svoj posao u obrani gdje ne smijemo dopustiti lagane šuteve jer imaju jako dobre šutere. Vjerujem da ako to zatvorimo i ako zabijemo lagane golove da ćemo doći do dobrog rezultata, kazao je kapetan Zlatko Horvat.

- Lijepo je igrati u Slavoniji, meni je posebno veliki motiv. Ne samo zato što sam se nakon tri i pol godine vratio u reprezentaciju nego i pa prva utakmica jer praktički igram doma. Vukovar je tu na pola sata i ovdje sam počeo neke prve ozbiljnije rukometne korake. Ovo je za mene posebna motivacija, rekao je Damir Bičanić.

Utakmica protiv Crne Gore ima humanitarni karakter, osječka dvorana Gradski vrt bila rasprodana dva dana pred utakmicu isto kao stadion Gradski vrt uoči prijateljske utakmice Hrvatska - Senegal.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.