Slavko Goluža objavio popis igrača za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre

Srijeda, 14. ožujka 2012. 15:03 Napisao/la  SC

Vjerujem da ćemo u tri utakmice ubilježiti tri pobjede, rekao je Slavko Goluža. Hrvatsku očekuju ogledi protiv Japana, Čilea i Islanda, a dvije reprezentacije izborit će plasman na Olimpijske igre


Slavko Goluža, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će održati u Varaždinu od 6. do 8. travnja, a na kojem će Hrvatska igrati protiv Japana, Čilea i Islanda. Prvo i drugoplasirana reprezentacija izborit će plasman na Olimpijske igre u Londonu.

- Ništa se značajnije nije promijenilo u odnosu na ekipu koja je nastupila na Europskom prvenstvu u Beogradu. Tu su tri nova imena, Josip Valčić, Matej Šunjić i Marko Matić. Trenutno su u dobroj formi, dobro igraju. Pozvao sam devetnaest igrača, ali svaki sa šireg spiska od 28 igrača može danas, sutra biti dio reprezentacije, rekao je Slavko Goluža. Plasman na Olimpijske igre ne bi trebao biti pretežak zadatak.

{jb_blackbox-right}Golužin popis za Varaždin
Mirko Alilović, Venio Losert, Mate Šunjić, Ivan Čupić, Zlatko Horvat, Igor Vori, Željko Musa, Manuel Štrlek, Ivan Ninčević, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Blaženko Lacković, Drago Vuković, Jakov Gojun, Damir Bičanić, Marko Kopljar, Marko Matić, Denis Buntić, Ivano Balić.{/jb_blackbox-right}

- Svi se radujemo Varaždinu i igranju pred domaćom publikom. To će dečkima biti veliki motiv. Turnir želimo odraditi maksimalno, pristup mora biti pravi. Zna se tko je Island, Japan nije tako bezopasna ekipa, a Čile je nepoznanica. Dakle, ključna će biti prva utakmica s Japanom, treba biti spreman i odraditi susret kako treba da ne bi bilo iznenađenja. Vjerujem da ćemo u tri utakmice ubilježiti tri pobjede, ne smijemo drugačije razmišljati kada igramo pred domaćom publikom, rekao je Slavko Goluža.

Igranju pred domaćom publikom u dresu reprezentacije raduje se i Jakov Gojun.

- Svi se radujemo utakmicama, očekujemo potporu s tribina. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Japan je čvrst protivnik, to su niski i brzi igrači što nama ne paše. Dovoljno je sjetiti se utakmice protiv Južne Koreje na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Ostaje činjenica da smo kvalitetniji. Vjerujem da ćemo Čile dočekati s pobjedom protiv Japana u džepu. Čile je možda najslabija ekipa, ali nikoga se ne smije podcijeniti, ustvrdio je Jakov Gojun.



Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.