FINALE EP 2020 Hrvatska protiv Španjolske, Duvnjak protiv Dušebajeva

Nedjelja, 26. siječnja 2020. 10:14 Napisao/la  SC

Ne smijemo dopustiti da nam se odvoje kao u Beču pa smo morali stizati minus. Finale je, to je posebna utakmica, kaže najbolji hrvatski rukometaš

Domagoj Duvnjak
Domagoj Duvnjak Foto: HRS

Hrvatska danas (16.30) igra protiv Španjolske, Domagoj Duvnjak igra protiv Alexa Dušebajeva.

Duvnjak je igrao zadnje hrvatsko finale na europskim prvenstvima, prije deset godina Francuska je u Beču pobijedila 25:21.

- Moramo se potruditi da nam ovaj finale ostane u puno boljem sjećanju. Svaki rukometaš kad igra u dresu s nacionalnim grbom to sanja, ne samo oni najbolji. Imam lijepu kolekciju medalja, ali to mi zlato nedostaje, kaže 32-godišnji Duvnjak, uz budućega suigrača u Kielu, Sandera Sagosena, najbolji igrač ovog turnira.

Sagosen je osvojio broncu, Duvnjak u današnjoj utakmici (16.30) protiv Španjolske ima priliku osvojiti zlato:

- Čini mi se da su u finalu prave momčadi. Moramo ponoviti borbu kao u polufinalu protiv Norveške i ishod bi mogao biti pozitivan, samo tako možemo do zlata. Obrana nam je vrlo dobra, niti jednu utakmicu nismo primili puno golova. To nam je glavno oružje, nadam se da će i u finalu obje obrane funkcionirati kao što su funkcionirale i u prvoj međusobnoj utakmici. Ne smijemo dopustiti da nam se odvoje kao u Beču pa smo morali stizati minus. Igrali smo s njima već ovdje, opet ćemo ih analizirati detaljno. Finale je, to je posebna utakmica. Puno će ovisiti o detaljima, o inspiraciji pojedinaca, rekao je Duvnjak za SN.

Najbolji španjolski igrač je Alex Dušebajev.

Sin jednog od najboljih rukometaša svih vremena u Kielcu igra zajedno s Igorom Karačićem, koji je bio najbolji igrač (10 pogodaka) utakmice protiv Španjolske u drugom krugu natjecanja.

- Ma neka on opet zabije 10, ako mi dobijemo! Dobar je igrač, igra super na ovom turniru, nešto moramo spremiti za njega da nam ne zabije opet toliko. Tu su i ostali, pa ne možemo samo misliti na Karačića, kaže Dušebajev koji je nakon prve međusobne utakmice predvidio ovakvo finale:

- Baš mi je drago da se opet vidimo. Imam dosta prijatelja Hrvata. Hrvatska igra kao kod kuće, ja sam u Beču mislio da igramo u Areni Zagreb. Ali iz perspektive igrača svakako mi je lijepo vidjeti da je dvorana puna i kada netko navija za svoje, smatra Dušebajev.

Španjolska je vrlo iskusna momčad koja se zna prilagoditi protivniku:

- Najstariji smo da, ali to nema veze. Već sam rekao da imamo široku rotaciju i ako moram reći razlog zbog kojeg smo ovdje, onda je to da stvarno igramo kao ekipa. Mislim da se u neće pobjednik znati do zadnje lopte, zaključuje Dušebajev.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.