EP Hrvatske rukometašice završile natjecanje trećim porazom

Četvrtak, 06. prosinca 2018. 00:15 Napisao/la  SC
EP Hrvatske rukometašice završile natjecanje trećim porazom

 

Hrvatske rukometašice doživjele su treći poraz u trećoj utakmici na EP, Nizozemska je pobijedila rezultatom 34:23.

Krenule su izabranice Nenada Šoštarića opušteno, iako se na prvi pogodak čekalo punih devet minuta.

Početak Hrvatske obilježile su obrane Tee Pijević koja je najzaslužnija što smo se uspijevali držati na pristojnih 6-3.

Naša promjena obrane u 5-1, dobro se nosila s napadačkim akcijama iskusnih Nizozemki, a dodatno je pomoglo što je Helle Thomsen na klupi ostavila Nycke Groot.

Uz niz rotacija naše su igračice popravile angažman, zaigrale su odlučnije pa se uz odličnu Pijević, drže na minimalnom zaostatku.

Do kraja prvog dijela nekoliko tehničkih pogrešaka i forsiranih šuteva skupo nas je koštalo, pa su Nizozemke u zadnje tri minute postigle četiri pogodka u nizu.

Na odmor su otišle s najvećom prednošću u prvih 30. minuta, 17-10.

Unatoč visokom vodstvu iz prvog dijela naše protivnice maksimalno su ušle u nastavak, čvrstom obranom su nas tjerale u greške, bile su sigurne u napadačkim akcijama, a odlična u stvaranju veće razlike u tim trenutcima bila je Delalia Amega.

Naša obrana izgubila je agresivnost, preplitko smo čekali da nam brzom loptom stvaraju višak i dolaze u zonu udarca.

Hrvatska je u igri s tri dešnjakinje do kraja susreta gubila strpljenje koje su bile prisiljene na individualne pokušaje, pri čemu nas je ponovno spašavala odlična Tea Pijević.

Vratarka Lokomotive je do kraja obranila ukupno 13 šuteva, najbolje strijelce imali smo u Ani Turk i Larissi Kalaus koje su po šest puta zatresle protivničku mrežu, a već spomenuta Nizozemka Amega bila je najbolja igračica susreta s osam pogodaka.

- Imali smo kontrolu u većem dijelu prvog poluvremena, ali smo promašili neke šuteve i dozvolili Nizozemskoj da na odmor odu sa sedam golova razlike. Nastavak smo otvorili loše, pa smo se malo zbog naših gluposti i raspali u jednom trenutku. Nizozemska igra najljepši rukomet i čestitam im na ovoj pobjedi, istaknuo je izbornik Šoštarić.

Za Hrvatsku je ovo bila posljednja utakmica na Euru dok Nizozemska kreće u borbu za visoki plasman u Nancy.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.