EP 2020 Slovenija i Mađarska u igri za jedno mjesto u polufinalu, Norveška može birati protiv koga će igrati

Srijeda, 22. siječnja 2020. 11:21 Napisao/la  SC

U slučaju da Mađari pobjede Portugal, mađarski problem može postati norveška kalkuacija uoči današnje utakmice protiv Slovenije

Slovenci pobjedom protiv Portugala stigli nadomak polufinala
Slovenci pobjedom protiv Portugala stigli nadomak polufinala

 

Hrvatski rukometaši danas (16, RTL) igraju utakmicu protiv Španjolske, pobjednik susreta u polufinale ulazi kao vodeća momčad skupine.

U najavi utakmice između Hrvatke i aktualnog europskog prvaka sve je napisano, dovoljno je podsjetiti da međusobno igraju dvije reprezentacije koje na prvenstvu nisu osjetile gorčinu poraza.

Zanimljiv je rasplet u drugoj skupini.

Hrvatska i Španjolska za sada znaju da će jedan od njih u polufinalu igrati protiv Norveške, koja je osigurala plasman u završnicu uoči utakmica zadnjeg kola koje se igraju danas.

U igri za polufinale ostali su Slovenija i Mađarska.

Mađarima za prolaz među četiri svakako treba pobjeda protiv Portugala, u slučaju istog broja bodova u polufinale će Mađarska koja ima bolji međusobni omjer od Slovenije.

Slovenci uoči zadnje utakmice nisu u prednosti iako imaju dva boda više od Mađarske, Norveška je objektivno veliki favorit u utakmici protiv Slovenije.

U slučaju da Mađari pobjede Portugal, mađarski problem može postati norveška kalkuacija.

S obzirom da Hrvatska i Njemačka igraju ranije, Norveška može birati protiv koga će igrati u polufinalu.

Današnji raspored:
16.00: Hrvatska - Španjolska
16.00: Portugal - Mađarska
18.15: Bjelorusija - Austrija
18.15: Norveška - Slovenija
20.30: Češka - Njemačka
20.30: Island - Švedska

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.