Blaženko Lacković ne igra protiv Mađara, Slavko Goluža pripremio obranu za Laszla Nagyja

Utorak, 15. siječnja 2013. 17:51 Napisao/la  SC

Odlučili smo da ćemo igrati 6-0 obranu, ali ćemo u datom trenutku prijeći na 5-1 ako bude trebalo. Isključit ćemo Laszla Nagyja pa ćemo vidjeti kako će se snaći, kaže Goluža

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 21.15 sati igra protiv Mađarske čime zapravo počinje pravo natjecanje. Nakon dvije prigodničarske utakmice (Australija, Alžir), hrvatski rukometaši večeras igraju prvu utakmicu koja će naslutiti kakvi su dosezi na SP-u

- Čeka nas teška i neizvjesna utakmica. Mađari su iskoristili raniji završetak lige i pripremali se petnaest dana više od nas. U jakso su dobroj formi, igraju obranu 6-0, agresivno i čvrsto i dosta kontakta. Lopta im je u napadu brza, puno se kreću i križaju, stišću cijelu utakmicu. Mi ćemo se suprotstaviti s našom 6-0 obranom jer ne želim koristiti iste igrače da ih iscrpljujem. Treba ih odmarati i kada igraju dobro. Moramo igrati brzo i agresivno, napadu moramo biti strpljivi i čekati stopostotnu priliku za realizaciju, kaže izbornik Slavko Goluža koji sprema dvije obrambene varijante:

- Odlučili smo da ćemo igrati 6-0 obranu koja je manje zahtjevna, ali ćemo u datom trenutku prijeći na 5-1 ako bude trebalo. Pripremili smo im malo iznenađenje, isključit ćemo Laszla Nagyja pa ćemo vidjeti kako će se snaći. Nagy je njihov glavni igrač, od njega sve počinje, kaže Goluža.

Hrvatske protiv Mađarske neće biti kompletna:

- Što se tiče Lackovića, na snimci je sve u redu, prst je malo natučen. Tijekom noći bolovi su se pojačali i ne želimo ga koristiti protiv Mađara. Lacković će biti na klupi zbog atmosfere, ali igrati neće, tvrdi Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.