Andrea Penezić: Ova reprezentacija može osvojiti medalju u Londonu

Utorak, 17. srpnja 2012. 12:36 Napisao  Milan Kosanović

Cilj je proći grupu te u četvrtfinalu izbjeći Norvešku, a onda je sve moguće. U London ne idemo s bijelom zastavom, ne idemo samo sudjelovati. Svi sanjamo veliki uspjeh, rekla je Penezić

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u Novigradu se marljivo pripremala za prve Olimpijske igre na kojima će boje Hrvatske braniti rukometašice. Ekipa izbornika Vladimira Canjuge u Brazilu je odradila veliki posao, bila je to neka nova Hrvatska koja je pružila dobre igre, no ipak na koncu ostala dužna.

Glavna karika hrvatske reprezentacije, jedna od najboljih vanjskih igračica na svijetu Andrea Penezić otkrila je kakva je atmosfera u reprezentaciji uoči početka Olimpijskih igara te koja su njena očekivanja u Londonu.

-  Atmosfera unutar reprezentacije je odlična, ušli smo u zadnju fazu priprema i s nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu, rekla je Andrea Penezić te nastavila:

-  Na otvaranju nas očekuje Brazil od kojeg smo izgubili na SP-u u Brazilu 31:32, utakmica je bila neizvjesna do samog kraja. Prve dvije utakmice protiv Brazila i Angole moramo pobijediti, a onda ćemo s Rusijom i Crnom Gorom igrati za poredak u skupini, objasnila je igračica slovenskog Krima:

-  Cilj je proći grupu te u četvrtfinalu izbjeći Norvešku, a onda je sve moguće. U London ne idemo s bijelom zastavom, ne idemo samo sudjelovati. Svi sanjamo veliki uspjeh, ova reprezentacija ima snage  osvojiti medalju, a to je naša velika želja, otkrila je ambicije reprezentacije vanjska igračica te dodala:

-  Olimpijske igre su velika čast za svakog sportaša, a nama će činjenica da prvi puta nastupamo na njima biti još jedan dodatni motiv da konačno napravimo neki veliki uspjeh, rekla je Penezić te zaključila:

-  Dobro smo trenirale, forma nam je u usponu, a moram naglasiti da po prvi puta surađujemo s kondicijskim trenerom Podravke Bojanom Golubom i da smo prezadovoljne trenutnim stanjem.

Podsjetimo Hrvatska će nastupiti u skupini A gdje će uz izabranice izbornika Vladimira Canjuge nastupiti i reprezentacije Angole, Brazila, Velike Britanije, Crne Gore i Rusije. Hrvatska turnir otvara 29. srpnja kada će protivnik hrvatskih rukometašica biti Brazil. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.