LINO ČERVAR

Za cijelu sezonu dobio sam 400 maraka

Utorak, 12. svibnja 2020. 13:24 Napisao/la  SC

Netko mu je iz kuverte uzeo 100 maraka

Lino Červar
Lino Červar

Lino Červar u razgovoru za Večernji list prisjetio se razdoblja na klupi PPD Zagreba, kada je 2000. godine osvojio desetu titulu prvaka.

- Ta sezona bila je jedna od najkritičnijih u povijesti kluba. Igrači nisu dobivali plaću, a ja sam za cijelu sezonu dobio 400 njemačkih maraka. Ustvari, 300 jer mi je netko iz kuverte uzeo 100. S druge strane, imali smo Metković u koji je ogroman novac uložio Stipe Gabrić Jambo. Njihovi rukometaši su u to vrijeme bili bogataši, a mi siromasi. Nije bilo lako ni trenirati u to vrijeme jer su igrači bili bezvoljni. U tako jednoj tužnoj atmosferi uspjeli smo biti prvaci. To je za mene ogroman uspjeh. Da, ovom prigodom još jednom bih čestitao Metkovcima za osvajanje Kupa EHF-a. Imali su zaista u to vrijeme strašnu momčad, a iz te momčadi sa mnom su tri godine poslije svjetsko zlato osvojili Dominiković, Goluža, Kaleb i Metličić, kazao je Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.