EPILOG MLADI RUDAR - MOSLAVINA

HRS izrekao drakonske kazne za tučnjavu

Petak, 09. ožujka 2012. 16:18 Napisao/la  Milan Kosanović

Zbirna kazna za Mladi Rudar iznosi 30 utakmica neigranja, 62 mjeseci suspenzije i 26 tisuća kuna kazne

Hrvatski rukometni savez odnosno povjerenik natjecanja Mihael Varga izrekao je kazne svim umiješanim u incident koji je doveo do prekida utakmice Mladi Rudar – Moslavina. Sveukupno je kažnjeno 12 članova rukometnog kluba Mladi Rudar, deset igrača, pomoćni trener i član Upravnog odbora. Zbirna kazna za Mladi Rudar iznosi 30 utakmica neigranja, 62 mjeseca suspenzije i 26 tisuća kuna kazne. Susret je također registriran 10:0 pobjedom Moslavine, a Mladom Rudaru bit će oduzet jedan bod te će sljedećih pet utakmica morat igrati najmanje 50 kilometara izvan Labina. Nešto bolje su prošli igrači Moslavine kod kojih je kažnjeno šest igrača, dobili su 12 mjeseci suspenzije, 16 utakmica zabrane igranja i 10 000 kuna kazne. Povodom izricanja kazne povjerenik za natjecanje Mihael Varga rekao je:

- Službenu snimku sam pregledao 50-60 puta kako bi točno utvrdio sve okolnosti koje su dovele do ružnih scena , tučnjave i prekida susreta. Također, pregledao sam i pisane izjave svih aktera i službenih osoba na utakmici. Moram reći kako unatoč tome što je rukomet sport s puno fizičkog kontakta tijekom susreta, ovakve scene su prava rijetkost i mene je osobno sram što je do ovog došlo, zaključio je Varga.

Najzanimljvije stavke odluke HRS-a su

igrač Kristijan Matulja (Mladi rudar ) laktom udario igrača Moslavine i time bio inicijator prekida,

igrač  Marin Jurić (Moslavina) sudjelovao u incidentu zbog kojeg je došlo do prekida,

igrač Mirsad Tursunović (Mladi rudar) udario igrače RK Moslavina sa br. 13,15,5 i 7

igrač Ivan Višković (Mladi rudar) u gužvi udara nogama, udara igrače RK Moslavina s br. 5 i 23, nagurava liječnika RK Moslavina i uliječe u ponovljenu gužvu udarajuči protivničkog igrača laktom

igrač Elvis Osmić (Mladi rudar ) ulijeće i skače u gužvu, nogom udara igrača RK Moslavina sa brojem 11 i 5 u prsa i na pod obara igrača br. 13.

*cijeli izvještaj i kazne koje je odredio HRS pročitajte u prilogu kojega možete preuzeti u pdf ili doc format ispod videa

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.