Liga prvaka: Rukometaši Zagreba doživjeli šesti poraz u nizu i ugrozili plasman u osminu finala

Subota, 09. veljače 2013. 22:32 Napisao/la  SC

EHF Liga prvaka, 8. kolo: CO Zagreb - Dinamo Minsk 23:25 (10:14)

EHF Liga prvaka – 8. kolo

CO ZAGREB - DINAMO MINSK 23:25 (10:14)

Zagreb, Arena, gledatelja: 8000

Suci: Krstič, Ljubič (Slovenija)

CO ZAGREB: Ivić 4 obrane, Stevanović 12 obrana, Marić, Brozović, Stepančić 4, Matulić, Matić, L. Šprem, Špiler, Šebetić, Batinović, Horvat 9, J. Valčić 2, Sršen, T. Valčić 1, Mandalinić 6

DINAMO MINSK: Pejanović, Sevaljević, D. Rutenka 4, Babičev 4, Skopintsev, Ševelev, Doroščuk, Cepulis, Nikulenkau 4, Atman 6, Nikolić, Stetsjura, Ostrouško, Mijatović 10 obrana , Onufrijenko 6, Brouka 1

Isključenja: CO Zagreb 4 minute / Dinamo Minsk 12 minuta

Sedmerci: CO Zagreb 3/3 / Dinamo Minsk 2/3

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba šestim su uzastopnim europskim porazom na svome terenu (23:25) protiv Dinama iz Minska ozbiljno ugrozili svoj plasman u osminu finala Lige prvaka. Do kraja natjecanja u skupini D ostala su još dva kola.

Samo otvaranje utakmice bilo je obećavajuće uz golove Josipa Valčića, obranu Ivića i odličan uskok s krila kapetana Zlatka Horvata, ali tada su Zagrebaši stali. Slaba igra u obrani omogućila je lagane pogotke gostiju, prednjačili su odlični Rus Pavel Atman i mlađi brat Rutenka.

S četiri pogotka u nizu Dinamo je otišao na +2, vodstvo koje su sigurno povećavali u narednim minutama. Sredinom prvog poluvremena, kod četiri pogotka viška za Dinamo, Ivića je na golu zamijenio Ivan Stevanović, koji se do kraja poluvremena istaknuo s nekoliko vrhunskih intervencija. Međutim, srljanje u napadu i tehničke pogreške onemogućile su stizanje rezultata. U završnici prvog dijela igrači Dinama čak su cepelinom iznenadili obranu Zagrebaša, a niti odlični topovski udarci Mandalinića te dvaput Stepančića nisu u posljednjih pet minuta uspjeli CO Zagreb primaknuti na manje od tri pogotka minusa. Pogodak Babičeva s crte pred istek prvih 30 minuta ponovno Dinamu donosi +4, odnosno 10:14 za nastavak utakmice.

Drugi dio također je počeo obećavajuće, obranom Stevanovića i prvim pogotkom Tončija Valčića, ali ponovno Dinamo pruža otpor, a isključenje Stepančića otvara priliku Atmanu sa sedam metara da prvi puta prednost povisi na +5, ali bivši vratar Zameta Stevanović je i to zaustavio. Atman je u narednom napadu iskoristio još jednu tehničku pogrešku Zagrebaša za pet pogodaka prednosti gostiju iz Minska, no tada se ipak bude domaći igrači.

Golom kapetana Horvata u 41. minuti 'samo' je -3, a na dohvatljivoj razlici Zagrebaše u utakmici drže Stepančić i Mandalinić, koji je sredinom drugog dijela postigao i svoj četvrti pogodak. Isključenje Babičeva u 48. minuti kod -3 ponudilo je nadu u preokret, Mandalinić je zabio za 19:21. Batinović je imao veliku priliku za samo pogodak zaostatka, nije uspio s krila prevariti vratara Mijatovića pa se i u posljednjih deset minuta ušlo s -2.

Priliku za smanjenje zaostatka na samo -1 upropastio je Sršen, tehničkom pogreškom u napadu. Stevanović je još jednom obranom ponudio šansu Mandaliniću, ali kada niti to nije ušlo, minutu i pol prije kraja, susret je bio odlučen. Završilo je 23:25.

U idućem kolu Zagrebaši gostuju kod Barcelone.

Fotogalerija Dalibor Urukalović/Pixsell

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.