Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović diskvalificiran u superveleslalomu

Nedjelja, 09. ožujka 2014. 14:01 Napisao/la  SC

- Naravno da me žalosti ova diskvalifikacija, no ovo nije moja disciplina, a nastup u Super G-ju mi je poslužio kao dobar trening za super kombinaciju, rekao je Sokolović

Dino Sokolović diskvalificiran je u utrci superveleslaloma u premijernom nastupu na XI. Zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju. Sokolović je osvojio 13. mjesto, ali je naknadno diskvalificiran zbog krivog veza između sjedišta i skije, na kojem je plastični dio bio deblji za 1.8 milimetara od dopuštenog.

- Naravno da me žalosti ova diskvalifikacija, no ovo nije moja disciplina, a nastup u Super G-ju mi je poslužio kao dobar trening za super kombinaciju koja je na rasporedu u utorak. Staza je viša bila spustaška nego prilagođena ovoj disciplini i svakako sam sretan da sam bez obzira na ovaj peh uspio je savladati. Nije bilo lako, ali vjerujem da ću ako ovako skijam u utorak, ostvariti dobar plasman, a to bi bilo da se nađem među prvih deset kombinatoraca, rekao je Dino Sokolović nakon nastupa.

Paraolimpijski pobjednik je Japanac Akira Kano, srebro je pripalo još jednom Japancu Taikiu Moriiu, dok je bronca otišla u Kanadu Calebu Brousseau. U utorak 11. ožujka na rasporedu je super kombinacija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.