Snježna kraljica odgođena zbog nedostatka snijega, FIS nije želio riskirati

Ponedjeljak, 28. prosinca 2015. 19:51 Napisao/la  SC

U subotu je nakon snježne kontrole bio iskazan određeni optimizam

Snježna kraljica odgođena je zbog nedostatka snijega! Prvi put u povijesti zagrebačka FIS-utrka neće se održati početkom siječnja nakon što je komisija FIS-a nekoliko dana promišljala vremenu prognozu.

Odluka je definitivna iako vremenska prognoza najavljuje hladnije dane. Predstavnik FIS-a Emmanuel Couder, nakon konzultacija s prognostičarima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, zaključio je da FIS ne može ući u rizik da staza ne bude na vrijeme spremna.

Hladnih dana za zasnježivanje staze ove godine nije bilo dovoljno, tokom prosinca nije bilo uvjeta za zasnježivanje niti jedne minute, a temperaturna inverzija na vrhu Medvednice kao i gotovo proljetne temperature u vrijeme Božića rastopile su veći dio prije napravljenog snijega.

U subotu je nakon snježne kontrole bio iskazan određeni optimizam te je ženski slalom pomaknut sa 3. siječnja na 5. siječnja, no nakon današnjih sastanaka FIS je odlučio otkazati ovogodišnje utrke Snježne kraljice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.