Slab nastup Ivice Kostelića: Jesu li nove skije uvjetovale neočekivano sporu vožnju?

Nedjelja, 28. listopada 2012. 10:57 Napisao/la  SC

FIS je uoči sezone promijenio pravila u vezi dužine i širina skija za veleslalom u namjeri da rastereti fizička opterećenja

Neočekivano spora prva vožnja veleslaloma u Soldenu u stručnom stožeru Ivice Kostelića sigurno će izazvati prijepore. Bez obzira što je bio poslovično suzdržan, Ivica nigdje nije drastično pogriješio da bi zastao čak 2,09 sekunde na prvom prolazu. U ovakvim slučajevima prvo se preispituje novi materijal poglavito zbog promjena koje je uveo FIS.

Naime, FIS je uoči sezone promijenio pravila u vezi dužine i širina skija za veleslalom u namjeri da rastereti fizička opterećenja. Promjene uvijek donose dozu rizika, ne snalaze se svi proizvođači isto. Kostelić vozi na Fischeru koji će nakon prve vožnje u Soldenu sigurno dodatno proanalizirati perfomance novih skija.

Skije za slalom ostale su iste što je za Ivicu dobra vijest budući da je Fischer dokazana vrijednost u slalomu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.