Povratak Ivice Kostelića nakon 26 dana, u Kranjskoj Gori kreće završna borba

Petak, 09. ožujka 2012. 23:19 Napisao/la  SC

Najbolji hrvatski skijaš vraća se nakon operacije koljena, koje je ozlijedio u ruskom Sočiju prije 26 dana

Ivica Kostelić se vraća na skijaške staze! Iako je od teške ozljede desnog koljena (puknuti meniskus) u ruskom Sočiju prošlo samo 26 dana, Ivica je spreman za nove izazove. U Kranjskoj gori se vraća Svjetskom kupu, i to na utrkama veleslaloma i slaloma. Veleseslalom se vozi u subotu, a slalom u nedjelju.

Ivica Kostelić će u veleslalomu startati 17., prva vožnja je na rasporedu u 9.30, a druga u 12.30 sati. Ivica će se, to je sasvim providno, fokusirati na slalom, jer je najrealnije očekivati slavlje u toj disciplini. Postoje, doduše i kombinacije za Veliki kristalni globus, ali je naš najbolji skijaš svjestan kako će to biti skoro pa nemoguća misija. Jer, trenutačno za vodećim Beatom Feuzom Kostelić zaostaje 207 bodova, a prije teške ozljede imao je 70 bodova prednosti. Ipak, u slalomu je Ivica i dalje vodeći, sa 35 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Hirschera.  


Poredak u Svjetskom kupu (utrka 38 od 44)

Beat Feuz            1250
Marcel Hirscher    1135
Ivica Kostelić       1043

Poredak u slalomu ( 9 od 11)

Ivica Kostelić       595
Marcel Hirscher    560
Andre Myhrer      444

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.