Kosteliću stradalo koljeno dok je osvajao mali globus u superkombinaciji

Nedjelja, 12. veljače 2012. 13:38 Napisao/la  I. V.

Ivica Kostelić osvojio je mali kristalni globus u superkombinaciji. Nakon slaloma koljeno je otkazalo poslušnost, preciznije informacije znat će se nakon liječničkog pregleda

Ivica Kostelić osvojio je mali kristalni globus u superkombinaciji pobjedom u Sočiju iz kojega su odmah nakon pobjede stigle loše vijesti. Kostelić se žali na bol u koljenu, sumnja se na ionako roviti meniskus. Nakon slaloma koljeno je otkazalo poslušnost, preciznije informacije znat će se nakon liječničkog pregleda.

Da je Kostelić najkompletniji skijaš današnjice znaju svi, ali je tu privilegiju trebalo potvrditi na stazi. Kostelić je drugu sezonu za redom postao najbolji u suprekombinaciji nakon što je 15. mjesto u spustu pretvorio u ukupnu pobjedu izvanrednim nastupima u slalomu. Zaostatak od 1.52 sekunde za Beatom Feuzom u spustu, za slalomaša Kostelićeva formata bio je izazov po mjeri. Na kraju je Kostelić pobijedio s čak 1.16 sekundi prednosti ispred Feuza. Kostelić je ove sezone pobijedio u trima od četiri kombinacije.

Natko Zrnčić-Dim bio je 12., a  Dalibor Šamšal 28.! Odavno se nije dogodilo da trojica hrvatskih skijaša osvajaju bodove u istoj utrci.

Superkombinacija, rezultati: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 2:50.21, 2. Beat Feuz (Švi) +1.16, 3. Thomas Mermillod Blondin (Fra) +1.77…12. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.12…28. Dalibor Šamšal (Hrv) +10.76

Konačni poredak u kombinaciji: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 336 bodova, 2. Beat Feuz (Švi) 300, 3. Romed Baumann (Aut) 159…

Ukupni poredak u Svjetskom kupu: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 1043, 2. Beat Feuz (Švi) 973, 3. Marcel Hirscher (Aut) 825…

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.