Ivica Kostelić propušta veleslalom i ne očekuje puno od slaloma

Petak, 16. ožujka 2012. 14:38 Napisao/la  SC

Trenutno nisam u nekoj bajnoj formi i u tome sam realan, rekao je Ivica Kostelić koji ima 50 bodova ispred najbližeg pratitelja Austrijanca Marcela Hirschera

 Ivica Kostelić neće voziti subotnji veleslalom na završnici u Schladmingu. Najbolji hrvatski skijaš očekivano je odustao budući da je puno važnije koncentrirati na nedjeljni slalom i pokušati osvojiti Mali kristalni globus koji je nadohvat ruke. Kostelić trenutno ima 50 bodova ispred najbližeg pratitelja Austrijanca Marcela Hirschera.

- Treninzi u Innerkremsu su bili dosta dobri. Mislim da smo napravili dobar posao. Uvjeti su bili dosta teški, ali ipak smo uspjeli kroz to proći bez nekih problema. Leđa smo skroz uredili, a koljeno još ponekad malo boli, no to je u granicama normalnog. Stanje koljena se polako približava mom normalnom stanju. Trenirali smo u dosta tvrdim uvjetima. Što se tiče planova, nama je trenutno bitna samo jedna disciplina tako da nećemo nastupiti niti u veleslalomu, jer nam nije bitan, rekao je Ivica Kostelić.

Sve je dakle usmjerno prema slalomu. Da nije bilo ozljede Ivica bi konkurirao za Veliki kristalni globus, ovako ima priliku osvojiti naslov u svojoj omiljenoj disciplini.

- Pritiska nema, ipak ja imam tu određenu prednost. Moram odskijati nešto bolje nego u Kranjskoj Gori. U subotu ćemo odraditi još jedan lagani trening u mekim uvjetima, a za nedjelju se nadam što boljem startnom broju jer bi brojevi mogli odlučivati. Od nedjelje nemam neka prevelika očekivanja, i znam da ću uglavnom braniti tu prednost koju imam. Trenutno nisam u nekoj bajnoj formi i u tome sam realan, završio je Ivica te je spomenuo i svoje planove nakon Schladminga.

- Prvo idem na injekciju hrskavice, onda je Prvenstvo Hrvatske na Sljemenu (22. i 23. ožujka) te nakon toga idem na Island gdje ću također voziti neke utrke. Nakon Islanda na rasporedu su pripreme na Mölltaleru i Hintertuxu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.