Fenomen Kostelić: Mjesec dana od operacije u Schladmingu skija za Mali globus

Ponedjeljak, 12. ožujka 2012. 19:23 Napisao/la  SC

Najbolji skijaš na svijetu nakon slabo odvožene druge vožnje slaloma u Kranjskoj Gori izgovorio je više kritika na svoj račun nego svi novinari koji prate njegove nastupe

Ivica Kostelić pojavio se u Svjetskom kupu 26 dana od operacije meniska, čim je krenuo niz padinu Kranjske Gore svi su istog trenutka zaboravili na ozljeđeno koljeno. Od Kostelića se očekuje da nastavi tamo gdje je u Svjetskom kupu stao prije mjesec dana, kao da se ništa nije dogodilo.

Kostelić možda nije medicinski, ali jest sportski fenomen. Najbolji skijaš na svijetu nakon slabo odvožene druge vožnje slaloma u Kranjskoj Gori izgovorio je više kritika na svoj račun nego svi novinari koji prate njegove nastupe. Razočaran vožnjom rekao je da nešto mora mijenjati u pristupu jer ovako neće ići. Ni jednom rječju nije spomenuo ozljedu koljena, ni bolna leđa koja su ga mučila prije utrke u Kranjskoj Gori.

Uoči Schladminga Ivica u slalomu brani 50 bodova pred Hirscherom i 66 bodova pred Myhrerom. Realno, prednost je sasvim dovoljna da Kostelić mirnim nastupom osvoji Mali kristalni globus u slalomu. Veliki globus  praktično je drugi put u karijeri izgubio zbog ozljede,  2009. godine zaustavila su ga leđa.

Ante i Ivica Kostelić  u Schladmingu razmišljaju nastupiti u svim disciplinama osim u spustu! Nije važno kakva će biti konačna odluka, važno je da Kostelići ne traže alibije. Antina sportska filozofija je jednostavna: ili jesi, ili nisi!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.