Daniel Yule pobjednik slaloma za Svjetski kup u Kitzbuehelu, Filip Zubčić 25.

Nedjelja, 22. siječnja 2023. 16:26 Napisao/la  SC
Filip Zubčić
Filip Zubčić

Švicarski skijaš Daniel Yule šesti put u karijeri, a drugi put u Kitzbuehelu, došao je do slalomske pobjede u Svjetskom kupu, iako je nakon prve vožnje bio tek na sedmom mjestu.

Yule je u drugoj vožnji ostvario treći rezultat i s ukupnim vremenom od jedne minute i 44.63 sekundi ponovno slavio u Kitzbuehelu, gdje je najbolji bio i prije tri godine.

U utrci preokreta, prošlogodišnji pobjednik slaloma u Kitzbuehelu, Britanac Dave Ryding, došao je sa 16. mjesta u prvoj vožnji do drugog mjesta na kraju, a za pobjednikom je zaostao za 40 stotinki. Samo stotinku sporiji od njega na kraju je bio Norvežanin Lucas Braathen koji je osvojio treće mjesto, što mu je bilo dovoljno za preuzimanje vodstva u redoslijedu slalomaša u Svjetskom kupu.

Filip Zubčić je u drugoj vožnji bio značajno lošiji nego u prvoj, za pobjednikom je na kraju zaostao za 2.84 sekunde, što je bilo dovoljno za 25. mjesto i novih šest bodova.

Ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli izboriti nastup u drugoj vožnji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.