ZAPOČELA BITKA ŠPANJOLSKOG BICIKLISTA

Contador na saslušanju pred Međunarodnim sportskim sudom

Ponedjeljak, 21. studenog 2011. 17:51 Napisao  Marko Babić

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) započeo je u ponedjeljak sa saslušanjem španjolskog biciklista Alberta Contadora, ovogodišnjeg pobjednika Gira' Italije i trostrukog slavljenika na Tour de Franceu.

Ostaje bez Toura i Gira? - Alberto Contador
Ostaje bez Toura i Gira? - Alberto Contador Foto: google.hr

Naime, Contador je za vrijeme Tour de Francea 2010. godine, kada je ujedno i slavio, bio pozitivan na klenobuterol koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci. Španjolac se branio tvrdeći da je supstanca u njegovo tijelo dospijela nakon što je pojeo zaraženo meso. Španjolski biciklistički savez oslobodio ga je optužbi, ali zato su Međunarodna biciklistička federacija (UCI) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) uložili žalbu na tu odluku i cijeli je slučaj završio pred CAS-om koji će donijeti konačnu odluku koja se očekuje početkom iduće godine. Contador je po dolasku na sud odbio dati izjavu. U slučaju da bude proglašen krivim Contador će ostati bez titule pobjednika Tour de Francea 2010. godine, ali i bez ovogodišnjeg Gira d' Italia.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.