Nizozemac Rutger Van Svhaardenburg pobjednik Mornar Grand Prixa

Nedjelja, 18. ožujka 2012. 14:41 Napisao/la  SC

Nakon uzbudljive večeri danas se podno Sustipana razriješilo i pitanje pobjednika Mornar Grand Prixa na kojem su  nastupila 34 kormilara klase Laser iz desetak zemalja. Po jakom jugu Nizozemac van Schaardenburg je slavio i u službenom dijelu natjecanja

Bila je to nevjerojatna subotnja večer u uvali Baluni, u lučici JK Mornar. Oko 300 gledatelja okružilo je malu morsku arenu na kojoj je pod svijetlima reflektora, uz glazbu DJ-a i komentare Marijana Bana devet vrsnih laseraša odmjerilo snage na noćnoj regati. Bio je to pravi jedriličarski spektakl, sjajna zabava, uz bučno bodrenje posjetitelja, uz duhovite komentare prijatelja, zaljubljenika u jedrenje i poznavatelja iz publike, uz bengalke.
- Prošlo je savršeno, uživali smo večeras, mislim da nitko nije požalio što je došao, ni gledatelji ni jedriličari, zadovoljan je bio Jozo Jakelić, trener Tončija Stipanovića, koji je i osmislio cijelu noćnu regatu.

Mini regatno polje na kojem su plovovi trajali oko 5 minuta natjeralo je jedriličare da se dobro oznoje, iako je sinoć bilo dosta prohladno.

- Bilo je izvrsno, odlično sam se zabavio i nimalo mi nije bilo hladno, morao sam se dobro pomučiti da bi pobijedio, kazao je pobjednik noćne regate Nizozemac Rutger van Schaardenburg.

Najprije su se jedrile kvalifikacije, tri skupine po tri kormilara koji su u tri plova jedrili za finale. U finalu su se za novčane nagrade kao pobjednici svojih kvalifikacijskih skupina nadmetali Tonči Stipanović, Daniel Mihelić i van Schaardenburg. Nakon što su Stipanović i Nizozemac svaki pobijedili po jedan plov, zadnji triple race je odlučio o pobjedniku. S visoko uzdigunutim rukama prvi je ciljem prošao Nizozemac, koji također nije bio bez bučne podrške. Glasna skupina nizozemskih jedriličara i trenera pozdravljala je svaki njegov manevar, a nakon što je pobijedio jedan od njegovih sunarodnjaka je u odjeći i skočio u more!

Nakon uzbudljive večeri danas se podno Sustipana razriješilo i pitanje pobjednika Mornar Grand Prixa na kojem su  nastupila 34 kormilara klase Laser iz desetak zemalja. Po jakom jugu Nizozemac van Schaardenburg je slavio i u službenom dijelu natjecanja. Drugo mjesto je pripalo Tončiju Stipanoviću, a treće Danielu Miheliću.

- Ušli smo u plov za odličja s jednim bodom razlike. Dobro sam startao, na prvoj oznaci sam bio ispred Nizozemca, međutim uspio me proći u prvoj stranici niz vjetar i nisam ga uspio ponovno proći, ispričao je Tonči Stipanović.

Flota olimpijskih Lasera će nakon više od dva tjedna u Splitu sad krenuti prema Španjolskoj, gdje se početkom travnja jedri prva europska regata Svjetskog kupa. Put Španjolske će za devet dana i Tonči Stipanović. U Cadizu su već na pripremama Šime Fantela i Igor Marenić, dok su u Palma de Mallorci Pavle Kostov i Petar Cupać, te Enia Ninčević i Romana Župan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.