Vijeće HOO protiv prijedloga Zakona o sportu, Sportska televizija potpisala suradnju s Al Jazeerom

Srijeda, 25. veljače 2015. 19:32 Napisao/la  SC

 Protiv ovakvog prijedloga Zakona o sportu su Nacionalno vijeće za sport, većina nacionalnih sportskih saveza i županijskih sportskih zajednica 

Prijedlog Zakona o sportu ne smije biti usvojen, glasi zaključak Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održanog u srijedu. Ovakav zaključak na tragu je zaključaka Nacionalnog vijeća za sport, protiv ovakvog prijedloga je većina nacionalnih sportskih saveza i županijskih sportskih zajednica. Slično mišljenje dalo je Povjerenstvo za izradu Nacrta Zakona o sportu koje je osnovalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS). Povjerenstvo će prikupiti mišljenja u više tematskih cjelina, od sportskog, radnog i pravnog statusa sportaša, unutarnjeg ustrojstva udruge u sportu, financijskih i stručnih kapaciteta, trajnih novčanih naknada, te ih izložiti predlagaču u narednih desetak dana.

Govoreći o suradnji s MZOS glavni tajnik HOO-a Josip Čop kazao je da su zadnji pregovorima s matičnim Ministarstvom bili konstruktivni, te potvrdio da će HOO-u za program javnih potreba sporta državne razine 2015. godine biti na raspolaganju dodatnih 24 milijuna kuna koja se prenose iz obračuna sredstva od igara na sreću u 2014. Zahvaljujući tim sredstvima Skupština HOO-a će u ožujku moći raspravljati o rebalansu.

Predsjednik Zlatko Mateša kazao je kako je sa čelnicima TV postaje Al Jazeera sklopljen sporazum o emitiranju nesportskog programa te svjetski poznate postaje na kanalu SPTV. Prema tom sporazumu SPTV će moći pratiti najzanimljivije reportaže i priloge koje rade istaknuti  novinari zaposleni na toj televiziji kao što su Goran Milić, Mirjana Hrga i drugi. Mateša je naglasio da oblik suradnje iznosi više od 800 tisuća kuna, te napomenuo da je otvorena mogućnost korištenja moderno opremljenog studija Al Jazeera u Zagrebu i potrebne opreme za prijenos sportskih događaja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.