Tokio domaćin Ljetnih olimpijskih igara 2020., Kinezi pobjednikom proglasili Istanbul

Nedjelja, 08. rujna 2013. 09:52 Napisao/la  SC

Shinzo Abe, premijer Japana, najavio je pouzdane i sigurne igre. Inače, Tokio je prvi put Ljetne olimpijske igre organizirao 1964. godine

 

 

 

Skupština Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odlučila je da će se Ljetne olimpijske igre 2020. godine održati u Tokiju. Japanska prijestolnica u drugom krugu glasovanja pobijedila je Istanbul, dok je u prvom krugu iz konkurencije ispao Madrid.

Shinzo Abe, premijer Japana, najavio je pouzdane i sigurne igre. Inače, Tokio je prvi put Ljetne olimpijske igre organizirao 1964. godine.

I dok je Tokio zapravo i bio favorit za dobivanje organizacija, jedna od zanimljivijih vijesti jest da je Xinhua, kineska državna novinska agencija, prenijela vijest da je Istanbul dobio organizaciju! Navodno je do pogreške došlo kada se glasalo da li će u drugi krug proći Istanbul ili Madrid.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.