Tampa Bay Buccaneersi pobjednici Super Bowla, Tom Brady ušao u povijest

Ponedjeljak, 08. veljače 2021. 09:18 Napisao/la  SC
Tom Brady
Tom Brady

Tampa Bay Buccaneersi pobjednici su 55. izdanja Super Bowla, na Raymond James stadionu u Tampi pred 22.000 gledatelja pobijedili su branitelje naslova Kansas City Chiefse sa 31:9.

Tom Brady osvojio je sedmi naslov prvaka u desetom finalu.

Prošle godine otišao je iz New England Patriotsa nakon 20 sezona, devet puta igrao je Super Bowl, karijeru je nastavio u Tampa Bay Buccaneersima koje je doveo do drugoga naslova u povijesti nakon 2003. godine.

Brady u 43. godini osvojio je dva naslova više od ijednog NFL igrača u povijesti i jedan više od ijedne NFL momčadi u povijesti.

Tampa Bay Buccaneers postali su prva momčad koja je finale igrala na svom stadionu kapaciteta 65.000 gledatelja, zbog koronavirusa kapacitet je smanjen na jednu trećinu (22.000).

Za poražene je igrao najskuplji igrač u povijesti, Patrick Mahomes potpisao je desetogodišnji ugovor vrijedan 45 milijuna dolara godišnje.

U poluvremenu jednog od najgledanijih sportskih događaja sezone, nastupio je kanadski pjevač The Weeknd, dok su country pjevač Eric Church i R&B glazbenica Jazmine Sullivan izveli nacionalnu himnu uoči početka utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.