SP: Stipe Žunić brončani u bacanju kugle, prva svjetska medalja za hrvatsku mušku atletiku

Nedjelja, 06. kolovoza 2017. 22:35 Napisao/la  SC

Žunić je osvojio broncu s rezultatom od 21.46 metara postignutim u drugoj seriji finala. Još je bolje bacio u petom hicu, ali je nažalost prestupio.

Hrvatska ima prvi medalju na svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu. Njen je vlasnik u nedjelju navečer postao Stipe Žunić. U bacanju kugle osvojio je broncu s rezultatom od 21.46 metara postignutim u drugoj seriji finala.

Žunić je još bolje bacio u petom hicu, ali je nažalost prestupio. Otvorio je nadmetanje sa 21.01, a bacao je i 21.04 te 21.08 metara uz ukupno dva prijestupa. Zadarski je bacač osvojio prvu medalju za hrvatsku mušku atletiku na svjetskim prvenstvima.

Inače, kuglu je sa 22.03 metra osvojio Novozelanđanin Tomas Walsh, srebro je pripalo Amerikancu Joeu Kovacsu (21.66 metara).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.