Seattle Seahawks nadigrali Denver Broncose i osvojili prvi Super Bowl u povijesti

Ponedjeljak, 03. veljače 2014. 03:29 Napisao/la  SC

Denver Broncos - Seattle Seahawks 8:43

Seattle Seahawks pobjednici su Super Bowla nakon što su u finalu pobijedili Denver Broncose 43:8. Utakmica je to koja će ostati zlatnima slovima ostati upisana u povijesti Seattlea kojem je ovo prvi naslov u NFL-u.

Bio je to ogled najbolje obrane (Seattle) i najboljeg napada lige (Denver), ali na terenu je od početka bila samo jedna momčad. Denver je krenuo u utakmicu katastrofalnom prvom napadačkom akcijom koja je rezultirala safetyjem i dva boda za Seattle. Hawksi su odlično zatvorili napad Denvera i Peytona Manninga, ali su unatoč sjajnoj obrani imali samo vodstvo od 8:0.

Ali ubrzo su to prednost povećali, touchdownom Marshalla Lyncha. Denver ništa nije mogao u napadu, nakon pritiska Cliff Avrila, Manningu je po drugi put presječeno dodavanje, a Malcolm Smith koji je ulovio loptu vratio ju je za novi touchdown Hawksa koji su na poluvrijeme otišli s prednošću 22:0.

Kao da to nije bilo dovoljno na otvaranju drugog poluvremena Percy Harvin vratio je početno ispucavanje za novi touchdown Hawksa i vodstvo 29:0. Pet minuta prije kraja treće četvrtine Denver je ponovo izgubio loptu u napadu. Kao da to nije bilo dovoljno Kearse u idućem napadu sjajno riješio pratnje i stigao do novog touchdowna za 36:0!

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.