Paraolimpijske igre: Milka Milinković osvojila 10. mjesto u bacanju koplja

Četvrtak, 06. rujna 2012. 20:17 Napisao/la  SC

Miroslav Matić nastupio je u bacanju diska, ali je ostao bez plasmana nakon tri neuspješna pokušaja

Kraljevičanka Milka Milinković, najstarija hrvatska paraolimpijka u Londonu, osvojila je 10. mjesto u bacanju koplja. Hrvatska predstavnica ostvarila je rezultat od 14.50 metara, dok je zlato otišlo u ruke Kineskinji Liwan Yang s 17.89 metara što je ujedno novi svjetski rekord. Bio je ovo drugi nastup za Milinković u Londonu koja je u bacanju kugle osvojila 15. mjesto.

Inače, Milka Milinković je osvajačica prve paraolimpijske medalje u hrvatskoj povijesti, bronce iz Barcelone, a ovo su joj devete Paraolimpijske igre. U karijeri je osvojila ukupno osam paralimpijskih medalja (dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane), te 16 zlatnih, šest srebrnih i sedam brončanih odličja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Miroslav Matić nastupio je u bacanju diska, ali je ostao bez plasmana nakon tri neuspješna pokušaja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.