NIJE BILO NAMJERNO

Oscar Pristorius oslobođen optužbe

Četvrtak, 11. rujna 2014. 14:01 Napisao/la  SC

U veljači 2013. godine Pistorius je vatrenim oružjem ubio djevojku Reeve Steenkemp

Oscar Pistorius oslobođen je optužbe za ubojstvo s predumišljajem djevojke Reeve Steenkamp. Prema presudi suda u Pretoriji, južnoameriški paraolimpijac oslobođen je optužbe jer tužilaštvo nije uspjelo dokazati da je Pistorius namjerno ubio svoju djevojku u veljači prošle godine u svojoj kući u Pretoriji. Pistoriusu je prijetila kazna od 25 godina zatvora za ubojstvo s predumišljajem.

U veljači 2013. godine Pistorius je vatrenim oružjem ubio djevojku Reeve Steenkemp. Optuženi se tijekom sudskog procesa branio ubojstvom iz nehata, tvrdeći da je mislio da puca u provalnika.

Pistorius je ušao u povijest svjetske atletika na Svjetskom prvenstvu u Daeguu, gdje je postao prvi sportaš-paraolimpijac koji se natjecao u konkureniji nehedikepiranih atletičara. U utrci na 400 metara zauzeo je 15. mjesto.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.