SNJEŽANA PEJČIĆ PRED OI

U redu pred šalterom govore mi neka osvojim medalju

Petak, 20. srpnja 2012. 15:18 Napisao  Marko Babić

Ako ćemo objektivno gledati nisam u krugu strijelkinja koje bi trebale izboriti finale, kaže Pejčićka

Snježana Pejčić, riječka strijelkinja, bit će dio ekspedicije koja će u ponedjeljak krenuti za London. Daleko se sada čine Olimpijske igre kada je strijelkinja Lokomotive otišla na Daleki istok praktički ispod glasa i onda prvog dana donijela bronačnu medalju u zračnoj pušci koja ju je lansirala u hrvatsku sportsku orbitu. I danas će Snježana na pitanje koje su razlike između Pekinga i Londona ustvrditi.

- Osim broja novinara koji me zovu, nema nikakve razlike. I ovo su mi druge Olimpijske igre pa znam što me čeka, započela je Snježana Pejčić koja će u  Londonu uz zračnu pušku nastupiti i u malom kalibru, disciplina trostav. Nakon što je prvim mjestom na Svjetskom kupu u Sydneyju izborila Olimpijske igre, forma i rezultati, i sama će priznati, bili su promijenjivi

- Ako ćemo objektivno gledati cijelu sezonu onda nisam u krugu strijelkinja koje bi trebale izboriti finale odnosno ući među osam najboljih. Od zadnjeg nastupa, Svjetskog kupa u Njemačkoj,  prošlo je mjesec dana, a ovo su ipak Olimpijske igre i sve je moguće. Nije sada da je od sebe očekujem finale i medalju. Kada bolje razmislim od sebe ne očekujem ništa. Idem otpucati dobar rezultat, dodala je Pejčić.

Dobar rezultat je...

- Kada završim pucanje da ne gledajući rezultat budem  zadovoljna. E sada, bilo je situacija da sam bilo jako zadovoljna kako sam odradila natjecanje, a da rezultat ne bude dobar. To mi se već dogodilo, da tehnički sve dobro odradim, a recimo metak ima krivo punjenje i onda pogodim devetku, ustvrdila je riječka strijelkinja koja se trudi previše ne razmišljati o rezultatima.

- Nisam razmišljala o tome koji će rezultat trebati ispucati da izborim finale, ne želim si još to staviti na leđa. Tko su favoriti? Treba samo uzeti rang listu i pogledati prvih 30 strijelkinja. Donedavno sam govorila da je to prvih dvadeset, onda sam išla malo bolje pogledati listu, pa sam vidjela da je taj popis nešto veći. U prvih trideset su svi konkurentni, a i izvan tog kruga bi se moglo naći poneko ime, ustvrdila je Pejčić.

- Zračna puška je i dalje glavna. Mali kalibar će biti lakše pucati jer nema pritiska, iako od sebe očekujem dobar rezultat. Problem će biti vjetar. Pucati uz vjetar se može naučiti, ali recimo na Drenovi jako rijetko puše. Jedan kolega iz Izraela je to objasnio ovako. Mi u Izraelu imamo samo jednu streljanu na kojoj uvijek puše i kada vidi da ima vjetra onda zna da ima šanse jer je na to naviknuo. Njemu je problem ako nema vjetra, dodala je Pejčić priznavši da ipak osjeća određeni pritisak pred put u London.

- Da me je netko pitao prije mjesec dana rekla bih da nema pritiska. Znam koliko sam spremna i koliko mogu. Ali što se više bliži pritisak je veći. Danas me stalno zovu ili stižu mailovi, a recimo dogodilo mi se da čekam u redu u FINA-i i ljudi mi kažu neka donesem odličje iz Londona. Prvi put da idem na natjecanje sa svim tim popratnim sadržajima, zaključila je Snježana Pejčić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.