OI Novak Đoković odustao od finala mješovitih parova i ostao bez medalje

Subota, 31. srpnja 2021. 14:12 Napisao/la  SC
Novak Đoković
Novak Đoković

Novak Đoković odustao je od nastupa u meču za brončano odličje u konkurenciji mješovitih parova:

- Ozljeda je u pitanju. Ne jedna, nego više. Nadam se da me to neće zaustaviti da sudjelujem na US Openu, koji je naravno idući veliki cilj. Ali, ne kajem se što sam došao, niti što sam dao sve od sebe. Jer, kako bih se i kajao? To je normalna stvar, logično je kada si na Olimpijskim igrama da hoćeš dati sve od sebe da svojoj zemlji doneseš bar jednu medalju. Nažalost, u četiri moja nastupa na Olimpijskim igrama, treći put sam poražen u polufinalu... Samo sam jednom osvojio broncu. Naravno, samo, pod navodnicima, medalja je medalja, ali za neki moj standard, očekivanja i želje to nije idealan rezultat. Ispričavam se svim ljubiteljima sporta koje sam razočarao, jer znam da su mnogi od mene očekivali zlatnu medalju, i ja isto. Žao mi je i zbog Nine, isto, što na kraju nismo izašli na teren, ali, jednostavno, otkazalo mi je tijelo, potpuno. Igrao sam pod lijekovima, nenormalnim bolovima, iscrpljenošću, kazao je Đoković.

Đokovića je u pojedinačnoj konkurenciji na putu prema olimpijskom zlatu u petak zaustavio Nijemac Alexander Zverev (1:6, 6:3, 6:1), Španjolac Pablo Carreno-Busta najboljeg tenisača na svijeta pobijedio je (6:4, 6:7 (6), 6:3) u meču za brončanu medalju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.